XBLOG logo @2x

Nokia 8: Η νέα ναυαρχίδα με Snapdragon 835 και διπλή κάμερα

Η Nokia ανακοίνωσε τη φετινή της ναυαρχίδα στα smartphones, το πολυ-αναμενόμενο Nokia 8. Όπως και τα υπόλοιπα smartphones της Nokia που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν πριν από λίγους μήνες, έτσι και αυτό κατασκευάζεται από την νεοσύστατη εταιρία HMD Global που έχει λάβει τα δικαιώματα από τη Φιλανδική εταιρία.

Nokia 8

Το Nokia 8 δίνει έμφαση στη κάμερα, και για αυτό ενσωματώνει μια διπλή κάμερα 13-megapixels (f/2.0) η οποία διαθέτει φακό της Zeiss. Η κάμερα μπορεί να τραβήξει βίντεο σε ανάλυση 4K, διαθέτει σύστημα PDAF, και έχει τη νέα τεχνολογία ήχου 360º “Nokia OZO.” Στη κάμερα ξεχωρίζει επίσης το χαρακτηριστικό Dual-Sight (γνωστό και ως Bothies) το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο και με την εμπρόσθια και με την κύρια κάμερα ταυτόχρονα – έτσι ο χρήστης μπορεί να βλέπει και τις δικές του αντιδράσεις και των φίλων του.

Το Nokia 8 ενσωματώνει 5,3-ιντσών Quad HD οθόνη με επικάλυψη Gorilla Glass 5, Qualcomm Snapdragon 835 με οκταπύρηνο επεξεργαστή, Adreno 540 μονάδα γραφικών, 4 GB RAM, 64 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα, 13 MP εμπρόσθια κάμερα (f/2.0) και αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο κεντρικό κουμπί. Για τη συνδεσιμότητα του κινητού υπάρχουν τα WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS, NFC και 4G LTE.

Το κινητό βασίζεται στο Android 7.1.1 Nougat (με stock UI και Play Store) και τροφοδοτείται από μια μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 3,090 mAh η οποία φορτίζει μέσω θύρας USB-C. Το σασί του είναι κατασκευασμένο από ένα μονό κομμάτι αλουμινίου (6000 series) και βγαίνει σε τέσσερα χρώματα. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι διαθέτει σύστημα ψύξης με χάλκινο σωλήνα και θύρα ακουστικών 3.5 mm.

Το Nokia 8 θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη με κόστος €599.


Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.