XBLOG logo @2x

Η NASA θα στείλει το πρώτο σκάφος στον Ήλιο

Το 2018 η NASA θα στείλει ένα σκάφος σε μια τοποθεσία του ηλιακού μας συστήματος που ποτέ δεν επιχειρήσαμε να πάμε: τον Ήλιο.

Το σκάφος αρχικά ονομαζόταν “Solar Probe Plus,” όμως τώρα μετονομάστηκε σε Parker Solar Probe. Το όνομά του προέρχεται από τον αστροφυσικό Eugene Parker ο οποίος υπέθεσε πρώτος την ύπαρξη του ηλιακού ανέμου. «Είναι τεράστια τιμή να συνδέομαι με μια τέτοια ηρωική επιστημονική διαστημική αποστολή,» είπε ο Parker όταν ανακοινώθηκε το όνομα του σκάφους.


Διαβάστε επίσης: Οι πρώτες κοντινές φωτογραφίες του Δία άφησαν άφωνους τους επιστήμονες


Η αποστολή θα κοστίσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για να πραγματοποιηθεί και θα διαρκέσει εφτά χρόνια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, το σκάφος θα φτάσει 24 φορές κοντά στην ατμόσφαιρα του Ήλιου. Η πιο κοντινή απόσταση που θα φτάσει το σκάφος θα είναι περίπου 6.3 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από αστέρι μας, όμως ακόμα και από αυτή την απόσταση η θερμότητα είναι ικανή να λιώσει ατσάλι.

Για να προστατεύσει το σκάφος, η NASA θα τοποθετήσει μια ασπίδα θερμότητας φτιαγμένη από σύνθετο άνθρακα, η οποία έχει σχεδόν 13 εκατοστά πάχος και θα προστατεύσει τα όργανα του σκάφους από το μαγνητικό πεδίο. Το σκάφος θα μπορεί να παρακολουθεί τον ηλιακό άνεμο και φυσικά θα τραβάει φωτογραφίες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.