XBLOG logo @2x

Η NASA δημοσίευσε κοντινές εικόνες της κόκκινης κηλίδας του Δία

Οποιοσδήποτε έχει δει φωτογραφίες του Δία έχει δει τη χαρακτηριστική κόκκινη κηλίδα, η τεράστια καταιγίδα του πλανήτη που δημιουργήθηκε πριν από 350 χρόνια και κυριολεκτικά χωράει ολόκληρη τη Γη μέσα της. Σήμερα η NASA έγραψε ξανά ιστορία δημοσιεύοντας τις πρώτες κοντινές λήψεις της κηλίδας.

Το διαστημόπλοιο που τράβηξε τις φωτογραφίες δεν είναι άλλο από το Juno που έχει στείλει η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος για να ανακαλύψει τον Δία. Το Juno πέταξε την Δευτέρα 10 Ιουλίου ~9,012 χιλιόμετρα πάνω από τη κηλίδα και τράβηξε τις φωτογραφίες, ενώ σύλλεγε διάφορα στοιχεία με τα οκτώ όργανά του. Οι φωτογραφίες χρειάστηκαν μερικές μέρες για να φτάσουν στη Γη αλλά τελικά είναι εδώ.

Η NASA δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο site του Juno χωρίς να τις επεξεργαστεί – μπορείτε να τις δείτε εδώ. Ύστερα μερικοί γραφίστες πήραν τις φωτογραφίες και τις επεξεργάστηκαν για να φαίνονται πιο εντυπωσιακές, όπως αυτή που βλέπετε πιο πάνω. Η NASA ελπίζει με τα στοιχεία που έλαβε από το Juno να καταλάβει περισσότερα για τη καταιγίδα. Αργότερα αναμένεται να κυκλοφορήσει μια ανάλυση για τις φωτογραφίες και τα δεδομένα που έλαβε. Για την ώρα πάντως μπορείτε να δείτε όλες τις κοντινές φωτογραφίες της κόκκινης κηλίδας του Δία εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.