XBLOG logo @2x

Η Apple πατεντάρει ένα Apple Watch με αρθρωτά μέρη για εύκολη προσθήκη νέων λειτουργιών

Η Apple συνεχίζει την ανάπτυξη του Apple Watch για να προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Όπως αποκαλύφθηκε σε πατέντα που της χορηγήθηκε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, η εταιρία ετοιμάζει ένα νέο τύπο λουριού για το Watch στο οποίο οι σύνδεσμοι περιέχουν hardware.

Όπως προσπαθούσε να κάνει η Pebble πριν εξαγοραστεί, κάθε λουρί του Apple Watch μπορεί να διαθέτει μια ξεχωριστή λειτουργία. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να υπάρχουν ξεχωριστά λουριά με κάμερα, έξτρα μπαταρία, κουμπιά, GPS, υποδοχή για SIM ή αισθητήρες για την υγεία (θερμόμετρο, για την πίεση ή τον ιδρώτα).

Apple Watch modular band patent

Ο Tim Cook σε συνέντευξη το 2015 στην Telegraph είχε δηλώσει ότι θέλουν να φτιάξουν ένα προϊόν για ιατρικούς σκοπούς, όμως δεν ήθελαν να το περάσουν από την επιτροπή φαρμάκων και τροφίμων των ΗΠΑ (FDA). Για αυτό το λόγο δήλωσε ότι θα σκεφτούν μια εναλλακτική (κάποιο app ή συσκευή). Φτιάχνοντας λουράκια για την υγειά του χρήστη, η Apple θα μπορούσε να παραβλέψει την επιτροπή και να πουλήσει μια ιατρική συσκευή σαν “εξελιγμένο ρολόι.“ Για παράδειγμα, αν κάποιος πρέπει να παρακολουθεί την αρτηριακή του πίεση θα μπορούσε να αγοράσει το νέο Apple Watch και το ανάλογο λουράκι.

Ως συνήθως δεν έχουμε κάποιο σχόλιο από την εταιρία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.