XBLOG logo @2x

Τι νέο φέρνει το iOS 10.3 στα iPhone και iPad;

Η Apple έκανε διαθέσιμη στους προγραμματιστές την δοκιμαστική έκδοση iOS 10.3 για τα συμβατά iPhone, iPad και iPod touch. Όπως αποκάλυψαν οι προγραμματιστές που έσπευσαν να την κατεβάσαν, η έκδοση 10.3 δεν φέρνει δραματικές αλλαγές, αλλά 2-3 χρήσιμα χαρακτηριστικά που θα εκτιμήσουν οι fans της εταιρίας. Ας δούμε τι ακριβώς προσφέρει:

Find my AirPods
Σίγουρα μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες για όσους έχουν τα ασύρματα ακουστικά της Apple. Λειτουργεί όπως και το Find my iPhone και σας βοηθάει να εντοπίσετε τα ακουστικά σας εάν τα έχετε χάσει. Τα AirPods δεν έχουν ενσωματωμένο GPS, οπότε η εφαρμογή μπορεί να σας δείξει σε ποιο μέρος τα ακουστικά συνδέθηκαν τελευταία φορά με το iPhone.

Apple ID Profile
Με το iOS 10.3 μπορείτε να χτίσετε το προφίλ σας για να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες του χρήστη, στις ρυθμίσεις ασφαλείας, στις πληροφορίες πληρωμών και στις ρυθμίσεις των App Store, Family Share και iCloud. Τέλος, εμφανίζει σε πόσες συσκευές της Apple είναι συνδεδεμένος ο χρήστης.

Floating iPad Keyboard
Το χαρακτηριστικό αυτό αποκάλυψε ο προγραμματιστής Steve T-S. Ουσιαστικά κάνει το πληκτρολόγιο του iPad “αιωρούμενο” στην οθόνη για χρήση με το ένα χέρι.

App Animation
Όταν ανοίγει και κλείνει μια εφαρμογή στο iOS, οι γωνίες της είναι πιο στρογγυλές.

iCloud Storage
Στο πάνω μέρος των ρυθμίσεων του iCloud υπάρχει μια γραφική απεικόνιση που ενημερώνει τον χρήστη πόσα δεδομένα έχει χρησιμοποιήσει.

Καιρός στους Χάρτες
Όταν ο χρήστης έχει ανοιχτούς τους χάρτες μπορεί να αγγίξει το εικονίδιο του καιρού και να ενημερωθεί γι’ αυτόν.

Νέο σύστημα αρχείων
Μόλις εγκαταστήσετε το iOS 10.3 η συσκευή σας θα πάψει να χρησιμοποιεί το σύστημα αρχείων HFS+. Το νέο σύστημα ονομάζεται Apple File System (APFS) και είναι εδώ με υποστήριξη ισχυρότερης κρυπτογράφησης και καλύτερη υποστήριξη των μνημών NAND.

Οι προγραμματιστές θα βρουν αλλαγές και στα SiriKit, HomeKit, CarPlay και Analytics, και θα μπορούν επίσης να αλλάξουν το εικονίδιο της εφαρμογής τους περιστασιακά, χωρίς να χρειάζεται ολόκληρη αναβάθμιση της εφαρμογής. Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε ότι θα μπορούν να απαντάνε σε κριτικές των εφαρμογών τους στο App Store (όπως στο Google Play Store) και θα μπορούν να ενσωματώσουν ένα νέο παράθυρο για βαθμολόγηση της εφαρμογής χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση στο App Store. Τέλος, η Apple θα περιορίσει την εμφάνιση του μηνύματος για βαθμολόγηση της εφαρμογής στις 3 φορές τον χρόνο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.