XBLOG logo @2x

Τα μελλοντικά iPhone μπορεί να έχουν κυρτές LCD οθόνες

Σύμφωνα με διάφορες φήμες, μόνο το iPhone 8 θα έχει κυρτή OLED οθόνη, με τα υπόλοιπα iPhone που θα ακολουθήσουν να ενσωματώνουν μια απλή LCD οθόνη. Η Apple θα κάνει αυτή την αλλαγή γιατί η κατασκευή της OLED οθόνης απαιτεί πολύ χρόνο και θα έπρεπε να επενδύσει πάρα πολλά λεφτά για να φτιάξει νέες γραμμές παραγωγής.

Βασικός προμηθευτής για τις κυρτές OLED οθόνες των iPhone 8 θα είναι η Samsung. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον γιατί η Japan Display ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παράγει κυρτές LCD οθόνες για τα smartphones του 2018. «Ανθρώποι που γνωρίζουν καλά το θέμα» αναφέρουν ότι η Apple τις έχει βάλει στο μάτι.

Οι περισσότερες LCD οθόνες έχουν ένα στρώμα γυαλιού που διατηρεί την οθόνη επίπεδη. Για τις κυρτές οθόνες η Japan Display θα χρησιμοποιήσει πλαστικό αντί για γυαλί. Η χρήση του πλαστικού μειώνει τον χρόνο και το κόστος για την παραγωγή της οθόνης, μιας και η τεχνολογία για κυρτές οθόνες υπάρχει ήδη.

Η νέα οθόνη “Full Active Flex LCD” της Japan Display προσφέρει full HD ανάλυση, φωτεινότητα 500nits και αντίθεση 1500:1 (δηλαδή αντίστοιχα με αυτά των OLED panels). Η διαγώνιός της είναι 5,5-ίντσες, όσο δηλαδή και του iPhone Plus.

Japan Display JDI Full Active Flex LCD

Χάρη στο μικρό κόστος, δεν θα ήταν παράξενο αν η Apple επέστρεφε ξανά στις LCD οθόνες, με το επετειακό iPhone να ήταν το μόνο με OLED. Βέβαια όλα αυτά είναι φήμες, οπότε καλό θα ήταν να κάνουμε υπομονή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.