Τα μελλοντικά iPhone μπορεί να έχουν κυρτές LCD οθόνες

Apple iPhone 6

Σύμφωνα με διάφορες φήμες, μόνο το iPhone 8 θα έχει κυρτή OLED οθόνη, με τα υπόλοιπα iPhone που θα ακολουθήσουν να ενσωματώνουν μια απλή LCD οθόνη. Η Apple θα κάνει αυτή την αλλαγή γιατί η κατασκευή της OLED οθόνης απαιτεί πολύ χρόνο και θα έπρεπε να επενδύσει πάρα πολλά λεφτά για να φτιάξει νέες γραμμές παραγωγής.

Βασικός προμηθευτής για τις κυρτές OLED οθόνες των iPhone 8 θα είναι η Samsung. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον γιατί η Japan Display ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παράγει κυρτές LCD οθόνες για τα smartphones του 2018. «Ανθρώποι που γνωρίζουν καλά το θέμα» αναφέρουν ότι η Apple τις έχει βάλει στο μάτι.

Οι περισσότερες LCD οθόνες έχουν ένα στρώμα γυαλιού που διατηρεί την οθόνη επίπεδη. Για τις κυρτές οθόνες η Japan Display θα χρησιμοποιήσει πλαστικό αντί για γυαλί. Η χρήση του πλαστικού μειώνει τον χρόνο και το κόστος για την παραγωγή της οθόνης, μιας και η τεχνολογία για κυρτές οθόνες υπάρχει ήδη.

Η νέα οθόνη “Full Active Flex LCD” της Japan Display προσφέρει full HD ανάλυση, φωτεινότητα 500nits και αντίθεση 1500:1 (δηλαδή αντίστοιχα με αυτά των OLED panels). Η διαγώνιός της είναι 5,5-ίντσες, όσο δηλαδή και του iPhone Plus.

Japan Display JDI Full Active Flex LCD

Χάρη στο μικρό κόστος, δεν θα ήταν παράξενο αν η Apple επέστρεφε ξανά στις LCD οθόνες, με το επετειακό iPhone να ήταν το μόνο με OLED. Βέβαια όλα αυτά είναι φήμες, οπότε καλό θα ήταν να κάνουμε υπομονή.