XBLOG logo @2x

Η Apple πατένταρε τον δικό της… ψεκαστήρα

Το γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αποκάλυψε μια νέα τεχνολογία για ψεκαστήρες που πατένταρε η Apple το προηγούμενο έτος. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μια συσκευή που μπορεί να ρυθμίζει την θερμοκρασία για να απελευθερώνει την θερμότητα από μια ουσία μέσα σε ένα κάνιστρο. Μπορεί επίσης να κρατήσει τον αέρα έξω από έναν θάλαμο.

Κατά τα πάσα πιθανότητα αυτή η συσκευή θα χρησιμοποιείται σε data centers για να ρυθμίζουν την θερμοκρασία των αιθουσών ή στις γραμμές παραγωγής των προϊόντων τους. Μιας και δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από την πλευρά της Apple, μερικοί εικάζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα, στα Apple Stores για να… μυρίζουν όλα το ίδιο ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία διαδραστικών ολογραμμάτων. Σε καμία περίπτωση δηλαδή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικό προϊόν της Apple.

Apple vaporizer patent

Η αμερικάνικη κατασκευάστρια έχει πατεντάρει διάφορα αμφιλεγόμενα πράγματα, όπως την σακούλα που δίνει στους πελάτες της όταν αγοράζουν κάτι, ένα κινητό με διάφανη οθόνη και τον ήχο που κάνουν τα Mac όταν ανοίγουν. Πολλές πατέντες της δεν αφορούν εμπορικά προϊόντα και ο ψεκαστήρας αποτελεί -μάλλον- ένα ακόμη καλό παράδειγμα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.