XBLOG logo @2x

Η Fitbit εξαγόρασε την Pebble και την έκλεισε

Η Pebble που έγραψε ιστορία στο Kickstarter και πρόσφερε μερικά από τα πιο αγαπημένα smartwatches εξαγοράστηκε από την Fitbit η οποία κυριαρχεί στην αγορά των fitness trackers. Η τελευταία θα κρατήσει μόνο το λογισμικό των Pebble και θα κλείσει την εταιρία.

Η Pebble με email που έστειλε σε όλους τους πελάτες και ενδιαφερόμενούς της ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα λεφτά σε όσους αγόρασαν τις συσκευές Pebble Time 2, Core και Time Round, ακύρωσε όλες τις παραγγελίες που ήταν σε εξέλιξη και δέχεται πίσω όσα ρολόγια πούλησε μέσω φυσικών καταστημάτων. Επίσης, όλες οι εγγυήσεις ακυρώθηκαν και δεν θα προσφέρει πλέον υποστήριξη στους πελάτες. Τέλος, ανέφερε ότι σταμάτησε την παραγωγή και την διαφήμιση των ρολογιών της.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι δουλεύουν για να ανεξαρτητοποιήσουν την πλατφόρμα τους από τις cloud υπηρεσίες τους έτσι ώστε τα smartwatches να συνεχίσουν να δουλεύουν στο μέλλον όταν η εταιρία δεν θα υπάρχει (οι υπηρεσίες θα λειτουργούν όλο το 2017). Οι ενημερώσεις λογισμικού που θα προσφέρουν στους χρήστες θα είναι λίγες και σίγουρα δεν θα προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς ήρθε οκτώ μήνες αφότου η εταιρία έκανε περικοπές σε 40 θέσεις εργασίας, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 25% των θέσεων εργασίας. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία η Fitbit θα μπορεί να κυκλοφορήσει smartwatch με το λειτουργικό σύστημα των Pebble smartwatches.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fitbit, James Park δήλωσε:
«Με την εξαγορά αυτή, είμαστε στην κατάλληλη θέση να επιταχύνουμε την επέκτασή της πλατφόρμας μας, καθώς και την κατασκευή εργαλείων που χρειάζονται πάροχοι υγείας, ασφαλιστές και εργοδότες, ώστε να ενσωματώσουν την τεχνολογία wearable στην προληπτική και χρόνια φροντίδα για την υγεία».

Τέλος, η Fitbit έκανε προτάσεις συνεργασίας στους καλύτερους υπαλλήλους της Pebble.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.