XBLOG logo @2x

Η Microsoft εγκαταλείπει τα Windows Phone για φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft, Build 2016, πραγματοποιήθηκε όμως έλειψε κάτι σημαντικό από τις ανακοινώσεις: τα Windows Phone. Η Microsoft δεν αναφέρθηκε καθόλου στο λειτουργικό, δεν ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά και δεν παρουσίασε κάποιο νέο Lumia smartphone για να ανεβάσει κάπως τις πωλήσεις της σειράς.

Η αμερικάνικη εταιρία παρότι ασχολήθηκε πάρα πολύ με τα Windows 10 για υπολογιστές και tablets (ανακοινώνοντας μάλιστα ένα μεγάλο update που φέρνει το Linux στα Windows), το Xbox One και το HoloLens, δεν μίλησε καθόλου για τα Windows Phone επειδή όπως δηλώνει στο The Verge ο Terry Myerson, επικεφαλής των Windows, η εταιρία δεν θα δώσει φέτος έμφαση σε αυτά.

«Συνεχίζουμε να υπηρετούμε αυτές τις 4-ιντσες οθόνες και θα υπάρξει ο χρόνος να δώσουμε έμφαση, ωστόσο τώρα είναι ένα μέρος της οικογένειάς μας το οποίο δεν αποτελεί τον πυρήνα μας, εκεί που στοχεύουμε να δώσουμε το ενδιαφέρον μας μέσα στον επόμενο χρόνο» αναφέρει ο Myerson. «Θέλουμε να κάνουμε κάποια ωραία πράγματα σχετικά με τα smartphones, αλλά αυτή τη χρονιά τα τηλέφωνα δεν είναι η άκρη του δόρατος για μας.»

Η Microsoft σε καμία περίπτωση δεν θα εγκαταλείψει το λειτουργικό των κινητών της, ωστόσο φαίνεται ότι αποδέχτηκε τη κακή μοίρα των Windows Phone και θα πάρει ένα διάλειμμα. Λογικά μέσα στο 2016 ο αμερικάνικος κολοσσός θα επανασχεδιάσει τη πλατφόρμα και θα ετοιμάσει το τεράστιο comeback για το 2017. Όπως και να χει τα νέα είναι δυσάρεστα για τους fans των Windows κινητών και για τις συνεργάτιδες οι οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν ξεχωριστά μοντέλα.

Τέλος, ο Myerson παραδέχτηκε ότι «άμα θέλεις να έχεις πολλούς πελάτες, το Windows Phone δεν είναι η λύση.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.