XBLOG logo @2x

Windows 10 Anniversary Update: Η πρώτη αναβάθμιση έρχεται το καλοκαίρι

Το συνέδριο //Build 2016 ξεκίνησε και η Microsoft τη πρώτη μέρα ανακοίνωσε τη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού της, με όνομα Windows 10 Anniversary Update. Η εταιρία αποκάλυψε επίσης ότι πάνω από 270 εκατομμύρια ενεργές συσκευές τρέχουν αυτή τη στιγμή τα Windows 10 – καμία άλλη έκδοση των Windows δεν κατάφερε να φτάσει αυτόν τον αριθμό μέσα σε μόλις 8 μήνες από το λανσάρισμα της.

Το Windows 10 Anniversary Update δεν φέρνει δραματικές αλλαγές, αλλά ενσωματώνει κάποιες νέες λειτουργίες που διευρύνουν τις δυνατότητες του λειτουργικού και βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του Ubuntu στα Windows έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τρέχουν προγράμματα του Linux, καθώς και εντολές του Terminal. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Windows 10 Anniversary Update: Τι νέο έρχεται

Windows 10 Cortana

Επιπρόσθετα, το χαρακτηριστικό Microsoft Hello (που χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία για πιστοποίηση του χρήστη) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιστοσελίδες (απαιτείται ο browser Microsoft Edge) και εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών, η ψηφιακή βοηθός Cortana απόκτησε περισσότερες δυνατότητες και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οθόνη κλειδώματος κάθε συμβατής συσκευής (θα μπορείτε να βρείτε συμβατές εφαρμογές στη συλλογή Cortana Collection του Windows Store), ο Microsoft Edge θα αποκτήσει ad-blocker, τα καταστήματα των Windows 10 και Xbox One θα ενοποιηθούν για να έχουν κοινές Universal εφαρμογές και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν streaming από το Xbox One στο PC τους.

Τέλος, και όσοι έχουν tablet θα επωφεληθούν από το Windows 10 Anniversary Update. Η Microsoft δημιούργησε το σύστημα Windows Ink το οποίο αναγνωρίζει τι γράφει ο χρήστης στην εφαρμογή Sticky Notes (είτε με γραφίδα είτε με το δάκτυλο) και ενεργοποιεί την βοηθό Cortana για να λάβει δράση. Για παράδειγμα, άμα ο χρήστης γράψει «τηλεφώνησε κάποιον στις 12:00» η Cortana θα δημιουργήσει μια υπενθύμιση και εκείνη την ώρα θα ενημερώσει τον χρήστη για τη κλήση που πρέπει να κάνει. Το Windows Ink θα υποστηρίζεται από τις εφαρμογές του Office και από τις εφαρμογές της Adobe, ενώ σύντομα θα προστεθούν κι άλλες. Γενικά η υποστήριξη γραφίδας έχει βελτιωθεί χάρη στο νέο Ink Center.

Το Windows 10 Anniversary Update θα κυκλοφορήσει δωρεάν το καλοκαίρι για όσους τρέχουν ήδη τα 10. Τέλος, η εταιρία είπε ακόμη ότι η προσφορά για δωρεάν αναβάθμιση από 7 ή 8 σε 10 θα συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.