XBLOG logo @2x

Microsoft Surface Studio: Ανακοινώθηκε το καινοτόμο AiO PC

Η Microsoft εισήλθε και επίσημα στην αγορά των σταθερών υπολογιστών με το νέο All-in-One PC που αποκαλεί Surface Studio. Το Surface Studio είναι ο ανταγωνιστής των iMac της Apple, και σε αντίθεση με τις προτάσεις της Apple, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η οθόνη αφής του.

Η Microsoft διαφημίζει το Surface Studio ως το απόλυτο εργαλείο για τους γραφίστες και ως μια συσκευή που θα μετατρέψει το γραφείο σας σε στούντιο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι διαθέτει μια πανέμορφη 28-ιντσών οθόνη αφής (PixelSense display) με 13.5 εκατομμύρια pixels – 63% περισσότερα απ’ ότι έχει μια 4K τηλεόραση. Το Studio έχει επίσης “την λεπτότερη LCD οθόνη στον κόσμο που κατασκευάστηκε ποτέ” με πάχος 12.5mm.

Microsoft Surface Studio

«Πραγματικά πιστεύουμε ότι το Surface αλλάζει τον τρόπο που παράγετε, τον τρόπο που δημιουργείτε και τον τρόπο που μαθαίνετε,» είπε ο Panos Panay, επικεφαλής της ομάδας συσκευών της Microsoft, στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρία στη Νέα Υόρκη. «Το προϊόν είναι όλα αυτά – αλλά είναι και ένα βήμα παραπέρα. Φαίνεται φιλικό, αλλά έχει διαφορετική αίσθηση.»

Microsoft Surface Studio Surface DialMicrosoft Surface Studio screen tilt

Το Surface Studio αποτελείται από μια μικρή βάση όπου βρίσκεται όλο το hardware και από την οθόνη η οποία στηρίζεται με μεντεσέ για να μετακινείται πάνω και κάτω έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ζωγραφίζει. Το PC υποστηρίζει πάρα πολλά χρώματα – κάτι πολύ σημαντικό για τους φωτογράφους, τους κινηματογραφιστές και τους σχεδιαστές. Η Microsoft το ονομάζει αυτό “TrueColor.” Η οθόνη έχει αναλογία 3:2 και 192 pixels σε κάθε ίντσα της. Για να κυλάνε όλα ομάδα, η εταιρία έχει τοποθετήσει μια Nvidia GTX 980M κάρτα γραφικών. «Έχει την καλύτερη οθόνη του είδους του,» είπε.

Το Microsoft Surface Studio υποστηρίζει την γραφίδα Surface Pen, καθώς και το νέο Surface Dial το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί επάνω στην οθόνη και να εμφανίσει διάφορα μενού που θα βοηθήσουν τρομερά τους σχεδιαστές, όπως πάνελ χρωμάτων, διάφορα πινέλα, χάρακες, καθώς και διάφορες ρυθμίσεις του PC. Υπάρχει επίσης ένας μηχανισμός για την οθόνη αφής που καταλαβαίνει πότε ο χρήστης αγγίζει την οθόνη κατά λάθος και δεν ενεργεί για να αλληλεπιδράτε με αυτό καλύτερα.

Microsoft Surface Studio Surface Dial

Σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε ενσωματωμένα 2.1 ηχεία, υποδοχή για κάρτες SD, Mini DisplayPort, Ethernet, τέσσερις θύρες USB 3.0, Intel Core επεξεργαστή, 32 GB μνήμη RAM και υβριδικό δίσκο ο οποίος συνδυάζει σκληρό δίσκο με SSD. Υπάρχουν επίσης μικρόφωνα για να ενεργοποιείτε την Cortana των Windows 10 από την άλλη μεριά του δωματίου.

Το βασικό Surface Studio με 1 TB χωρητικότητα, 8 GB μνήμη RAM, NVIDIA GeForce GTX 965M 2GB GPU GDDR5 και Intel Core i5 επεξεργαστή θα κοστίζει $2,999. Με άλλα $500 μπορείτε να έχετε 16 GB RAM και Intel Core i7, ενώ για να αποκτήσετε την κορυφαία έκδοση με 2 TB δίσκο, 32 GB RAM και NVIDIA GeForce GTX 980M 4GB GPU GDDR5 θα πρέπει να ξοδέψετε $4,199.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.