Η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει το Facebook με $24 δις

Ο Steve Ballmer, ο πρώην CEO της Microsoft, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι η παλιά του εταιρία είχε κάνει στην Facebook πρόταση εξαγοράς. Η πρόταση είχε γίνει μέσα στο 2010 και πρόσφερε $24 δισεκατομμύρια για την αγορά του μεγαλύτερου και πιο πετυχημένου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο.

Δυστυχώς για την Microsoft όμως, ο Mark Zuckerberg απέρριψε πρότασή της. Εκείνη την περίοδο δεν είχε εισέλθει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δεν είχε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αξίας $100 δισεκατομμυρίων, όμως αναπτυσσόταν ταχύτατα, όπως είπε ο Steve Ballmer. Ο Ballmer αποκαλύπτει ότι η πρόταση ήταν σοβαρή και σεβάστηκε την απόφαση του Zuckerberg να την απορρίψει.

Η Microsoft ήδη κατείχε το 1.6% της Facebook όταν προσπάθησε να αγοράσει όλη την εταιρία. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Yahoo, η συνολική αξία των μετοχών της Facebook αυτή τη στιγμή (η κεφαλαιοποίηση αγοράς) είναι $379 δισεκατομμύρια, σχεδόν 16 φορές μεγαλύτερη από την προσφορά της Microsoft. Χάρη σε αυτό ο Zuckerberg είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία $56 δισεκατομμυρίων.

Ο Steve Ballmer με τα λεφτά που έβγαλε σαν επικεφαλής της Micrοsoft αγόρασε την ομάδα L.A Clippers του NBA.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.