XBLOG logo @2x

Η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει το Facebook με $24 δις

Ο Steve Ballmer, ο πρώην CEO της Microsoft, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι η παλιά του εταιρία είχε κάνει στην Facebook πρόταση εξαγοράς. Η πρόταση είχε γίνει μέσα στο 2010 και πρόσφερε $24 δισεκατομμύρια για την αγορά του μεγαλύτερου και πιο πετυχημένου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο.

Δυστυχώς για την Microsoft όμως, ο Mark Zuckerberg απέρριψε πρότασή της. Εκείνη την περίοδο δεν είχε εισέλθει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δεν είχε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αξίας $100 δισεκατομμυρίων, όμως αναπτυσσόταν ταχύτατα, όπως είπε ο Steve Ballmer. Ο Ballmer αποκαλύπτει ότι η πρόταση ήταν σοβαρή και σεβάστηκε την απόφαση του Zuckerberg να την απορρίψει.

Η Microsoft ήδη κατείχε το 1.6% της Facebook όταν προσπάθησε να αγοράσει όλη την εταιρία. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Yahoo, η συνολική αξία των μετοχών της Facebook αυτή τη στιγμή (η κεφαλαιοποίηση αγοράς) είναι $379 δισεκατομμύρια, σχεδόν 16 φορές μεγαλύτερη από την προσφορά της Microsoft. Χάρη σε αυτό ο Zuckerberg είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία $56 δισεκατομμυρίων.

Ο Steve Ballmer με τα λεφτά που έβγαλε σαν επικεφαλής της Micrοsoft αγόρασε την ομάδα L.A Clippers του NBA.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.