XBLOG logo @2x

MacBook Air: Το πρώτο μου Mac

Guest Post από τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο

Η αλήθεια είναι πως το ψήνω από καιρό. Το βλέπω σε φίλους και μ΄αρέσει γιατί φαίνεται πρακτικό, όμορφο και απροβλημάτιστο.

Με έχει ήδη κουράσει το HP laptop μου που το έχω δύο χρόνια. Είναι πολύ… μπόλικο! 17άρα οθόνη, 3-και-κάτι κιλά. Η οθόνη του με κουράζει, η μπαταρία του κρατάει 1 ώρα με Wi-Fi και Skype. Όταν πάω σε πελάτες, το βάρος και ο όγκος με όλα τα αξεσουάρ είναι αρκετά αποτρεπτικός.

Το σκεφτόμουν από καιρό, αλλά μία πήρα το iPad και μου κάλυψε το mobility, οπότε βολεύτηκα. Μετά έπηζα στη δουλειά και είχα πειστεί ότι θέλω και το flexibility να μπορώ να κάνω και πιο hard-core πράγματα, οπότε δε θα είχε ROI αυτή η αγορά.

Αλλά με το να ακούω καθημερινά τόσο καλά σχόλια από switchers, ανθρώπους που είχαν PC και το άλλαξαν για Mac, τελικά κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα μου. Πήγα στο Saturn για ένα MacBook Pro και ενώ ήμουν μέσα στο κατάστημα και έβλεπα τις τιμές, άνοιξα και το iPhone app του Skroutz.gr για να συγκρίνω τιμές. Έφριξα κι έφυγα.

Γυρνώντας σπίτι, έκανα ένα συγκριτικό και κατέληξα στο να αγοράσω το MacBook Air από ένα μικρό e-shop που δεν ήξερα. Άλλωστε γιατί να μην υποστηρίξω ένα μικρό κατάστημα όταν η εμπειρία αγοράς είναι η ίδια;

Την άλλη μέρα το είχα στα χέρια μου και δεν περίμενα και πολύ για να το ανοίξω και να αποκαλυφθεί αυτό το λεπτό θαύμα.

Νέα εμπειρία. Με μια υπέρ-λαμπρη οθόνη, μια μπαταρία που μου υπόσχεται μέχρι και 7 ώρες αυτονομία και μια εμπειρία χρήσης που οι περισσότεροι λένε πως είναι ανώτερη των PC, δε μπορούσα παρά να φανταστώ πως δε θα σηκώσω κεφάλι όλο το Σαββατοκύριακο.

Αλλά στην πραγματικότητα, σιγά μην περίμενα μέχρι το Σαββατοκύριακο, κι ας απείχε μια μέρα. Ακύρωσα ότι είχα και κάθισα να παίξω με το νέο μου παιχνίδι. Κάποτε αυτό θα το συγκατάλεγαν ανάμεσα σε ψυχολογικές ασθένειες για αντικοινωνική συμπεριφορά. Εγώ απλά ξέρω ότι θα βρω πάνω από 70 φίλους στο Facebook Παρασκευή βράδυ.

Ωραία ανοίγει (και ακόμα δεν το έχω κλείσει για να δω), σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από τα Windows. Το setup με τα settings είναι σαφώς γρηγορότερο και το σύστημα φαίνεται πως είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο.

Μπορεί να έψαχνα πώς κάνω click στο trackpad (ναι, είναι διαφορετικο απ΄ότι στα Windows-based laptops) και το πώς βάζουν ελληνικά, αλλά η εμπειρία είναι σαφώς ανώτερη.

Αφού έπαιξα λίγο με τον Safari, εγκατέστησα το Xmarks και το Dropbox που θεωρώ απαραίτητα (το Skype μπορεί να περιμένει) και μετά περιπλανήθηκα λίγο στα apps.

Βρήκα κάτι που λέγεται Front Row και είδα trailers από ταινίες. Εκεί έκατσα λίγο πίσω και αναρωτήθηκα. Γιατί με τόσο κόσμο που έχει PC δεν υπάρχει ακόμα κάτι τέτοιο για τα PCs; Ένα όμορφο περιβάλλον στο οποίο το να βλέπεις trailers είναι απόλαυση. Κλικ και ταινία.

Και σίγουρα δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Αυτό είναι απλά κάτι που έπιασε το ενδιαφέρον στην πρώτη ώρα. Κάτι μου λέει πώς μπορεί και να του παραδοθώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.