XBLOG logo @2x

Jolla: Το Sailfish 3 υποστηρίζει το Xperia XA2 και featurephones

Η Jolla, η Φιλανδική εταιρία που προσπάθησε πολύ αλλά απέτυχε να γίνει η νέα Nokia, ανακοίνωσε τη τρίτη αναβάθμιση στο mobile λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτύξει, το Sailfish. Το Sailfish 3 φέρνει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στα smartphones που τροφοδοτούνται από αυτή τη πλατφόρμα, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται σε νέους τύπους συσκευών.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση που έκανε η Jolla είναι η υποστήριξη του Sailfish για 4G featurephones. Για να γίνει αυτό, η εταιρία ανέπτυξε μια νέα διεπαφή χρήστη συμβατή με τα κουμπιά, το -αδύναμο- hardware και τις μικρές οθόνες των featurephones. Μάλιστα, το λειτουργικό θα υποστηρίζει VoLTE και θα τρέχει ορισμένες Android εφαρμογές, δύο πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα για αυτές τις συσκευές. Επομένως το επόμενο κινητό που θα αναστήσει η Nokia θα μπορούσε να τρέχει Sailfish 3 και να υποστηρίζει Google, Facebook, Viber και άλλες βασικές εφαρμογές.

Επιπλέον, η Jolla αναφέρει ότι το Sailfish OS τώρα υποστηρίζεται από το Xperia XA2, τη φετινή ναυαρχίδα της Sony, καθώς και από το Gemini PDA που είδαμε στην έκθεση CES 2018 και από tablets της ρωσικής INOI.

Jolla Sailfish 3 on Sony XPERIA XZ2
Το Sailfish OS στο Xperia XA2.

Το Sailfish OS 3 θα κυκλοφορήσει σε κύματα μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Η νέα έκδοση του λειτουργικού έρχεται με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα έχει 30% καλύτερες επιδόσεις. Αν έχετε συμβατή συσκευή, όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω ή το Xperia X, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Sailfish αλλά θα πρέπει να πληρώσετε $60 για την άδεια.

Μπορείτε να δείτε τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις στη νέα έκδοση του λειτουργικού εδώ.

Sailfish 3 – Επίσημο βίντεο

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.