XBLOG logo @2x

Planet Gemini: Η αναγέννηση των… PDA στη CES 2018

Στη φετινή έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas, τη CES 2018, είδαμε πολλές καινοτομίες, από το λεπτότερο laptop στον κόσμο έως τη πρώτη αρθρωτή τηλεόραση (146 ιντσών). Μέσα σε αυτά βρισκόταν και ένα… PDA που όχι μόνο έκλεψε τα φώτα αλλά κέρδισε και θαυμαστές.

Το PDA (personal digital assistant) ονομάζεται Gemini και κατασκευάζεται από τη Planet Computers, μια νεοσύστατη εταιρία τεχνολογίας με έδρα στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια clamshell συσκευή που βασίζεται στο Linux και θυμίζει το PDA Psion Series 5 του 1997.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, Planet Gemini φέρει οθόνη 5.99-ιντσών ανάλυσης 2160 x 1080p και αναλογίας 18:9, MediaTek Helio X27 chipset με δεκαπύρηνο επεξεργαστή, 4 GB μνήμη RAM και 64 GB αποθηκευτικό χώρο. Για συνδεσιμότητα διαθέτει Bluetooth 4.0, όμως όσοι ενδιαφέρονται για υποστήριξη LTE θα πρέπει να αγοράσουν το ακριβότερο μοντέλο. Το LTE μοντέλο ουσιαστικά είναι ένα κινητό, αφού μπορεί να πραγματοποιεί κλήσεις και να στέλνει γραπτά μηνύματα.

Στο εξωτερικό μέρος της συσκευής οι χρήστες θα βρουν ένα QWERTY πληκτρολόγιο, ένα κουμπί για το κάλεσμα του Google Assistant και δύο θύρες USB-C. Το σώμα της έχει πάχος 15.1 χιλιοστά και βάρος 308 γραμμάρια.

Planet Gemini PDA specs

Τέλος, το Gemini υποστηρίζει δύο λειτουργικά συστήματα. Το προ-επιλεγμένο είναι το Android Nougat, όμως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγκαταστήσουν μια διανομή του Linux και να έχουν στη τσέπη τους τη δύναμη του terminal.

Το Planet Gemini είναι διαθέσιμο σαν καμπάνια στο Indiegogo, όπου η WiFi-μόνο έκδοση κοστίζει 299 δολάρια και η 4G LTE έκδοση κοστίζει 399 δολάρια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.