XBLOG logo @2x

Όλες οι Jaguar θα είναι ηλεκτροκίνητες από το 2020

Η Jaguar στρέφεται και αυτή στην ηλεκτροκίνηση, και ανακοίνωσε ότι από το 2020 όλα της τα αυτοκίνητα θα είναι είτε υβριδικά είτε πλήρως ηλεκτρικά. Την ίδια ανακοίνωση έκανε και η Volvo μέσα στο καλοκαίρι η οποία είπε ότι όλα της οχήματα θα είναι υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά από το 2019.

Για να “γιορτάσει” αυτή την απόφαση, η Jaguar ανακοίνωσε τα δύο πρωτότυπα οχήματα Jaguar E-type Zero και Future-Type. Το πρώτο βασίζεται στο Roadster 1.5 του 1968 και έχει τον κλασικό σχεδιασμό των Jaguar. Μέσα του υπάρχει μια μπαταρία 40kWh με αυτονομία 273 χιλιομέτρων, και ένας κινητήρας που υπόσχεται επιτάχυνση από 0 σε 100 χιλιόμετρα σε 5,5 δευτερόλεπτα. Μάλιστα το E-type Zero που παρουσιάζει η εταιρία σε μια έκθεση στο Λονδίνο είναι στη πραγματικότητα ένα αναπαλαιωμένο Roadster 1.5.

Από την άλλη υπάρχει το Future-Type. Το Future-Type δεν έχει καμία σχέση με το E-type Zero, αφού μπορεί να οδηγάει μόνο του, έχει το τιμόνι Sayer το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, και αντί για κλασικό σαλόνι έχει δύο θέσεις δίπλα-δίπλα που γίνεται να ενωθούν για να “στριμώχνεται” το αμάξι στη κίνηση και σε στενές θέσεις παρκαρίσματος.

Το Future-Type είναι το μέλλον των αυτοκινήτων από το 2040 και ύστερα, όπως το οραματίζεται η Jaguar. Η ίδια αναφέρει επίσης ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρχει η έννοια του να κατέχουμε ένα αμάξι — αντιθέτως θα τα νοικιάζουμε.

Πίσω στο παρόν, η εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει το I-Pace το οποίο παρουσίασε πέρσι το Νοέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημά της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.