XBLOG logo @2x

Όλα τα νέα Volvo θα έχουν ηλεκτρικούς ή υβριδικούς κινητήρες σε δύο χρόνια

Η Volvo είναι γνωστή για τα ποιοτικά και ασφαλέστατα αυτοκίνητα της, και τώρα έθεσε τον πήχη πιο ψηλά για να ικανοποιήσει τους πελάτης της και… τον πλανήτη. Όλα της τα επερχόμενα αυτοκίνητα θα έχουν ηλεκτροκινητήρα (είτε πλήρως ηλεκτρικό είτε υβριδικό), κάνοντάς την την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που θα σταματήσει να πουλάει αμάξια με κλασικούς κινητήρες αερίου ή βενζίνης.

Αυτή η ανακοίνωση από τη Volvo ήρθε από το πουθενά και μάλιστα θα ήταν από τις τελευταίες εταιρίες που θα περιμέναμε μία τέτοια κίνηση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει φτιάξει μερικά μόνο υβριδικά αμάξια και κανένα πλήρως ηλεκτρικό. Το 2015 είχε ανακοινώσει ότι η σειρά 40 με ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσει το 2019.

Volvo EV

Η εταιρία σκοπεύει να λανσάρει πέντε ηλεκτρικά οχήματα από το 2019 μέχρι το 2021 – δύο θα ανήκουν στην οικογένεια Polestar με υψηλών επιδόσεων οχημάτα, και τρία θα είναι πιο “συμβατικά.” Αυτά θα έχουν υβριδικούς κινητήρες που μέσα στην πόλη δεν θα χρησιμοποιούν βενζίνη.

Η Volvo είχε δυσκολίες όταν η Ford την πούλησε στην Κινέζικη πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία Geely Holding το 2010. Ωστόσο, το 2016 σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους $880 εκατομμυρίων πουλώντας 534,000 οχήματα τον προηγούμενο χρόνο. Η εταιρία φτιάχνει επίσης το πρώτο της εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ, δίνοντας δουλεία σε 2,000 ανθρώπους, και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2018.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, Håkan Samuelsson, δήλωσε: «Η Volvo Cars είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αμάξια μέχρι το 2025. Όταν το είπαμε αυτό, το εννοούσαμε.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.