XBLOG logo @2x

5 αλλαγές που περιμένουμε στο επετειακό iPhone 8

Το iPhone 8 θα παρουσιαστεί επίσημα από την Apple τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δηλαδή σε εφτά μήνες από τώρα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι πρώτες πληροφορίες για τα επερχόμενα iPhone έχουν διαρρεύσει μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση και έχουμε μια πρώτη ιδέα για το πως θα είναι. Πάμε να δούμε λοιπόν τι περιμένουμε από το επετειακό κινητό της Apple.

Σημείωση: Οι εικόνες που ακολουθούν δεν είναι πραγματικές.

Σχεδιασμός

Apple iPhone 8 concept

Μετά από τρία χρόνια με τον ίδιο σχεδιασμό θα ήταν αφελές από την Apple να ακολουθήσει τον ίδιο και στα νέα μοντέλα. Πολλές αναφορές κάνουν λόγο για επιστροφή στο γυαλί, στα πρότυπα του iPhone 4. Τα περιθώρια του κινητού θα είναι ελάχιστα και θα έχει κυρτή οθόνη στο πλάι για να είναι όμορφο (δεν θα είναι σαν των Galaxy).

Μία μεγάλη αλλαγή θα είναι η έλλειψη του home button, το οποίο θα αντικατασταθεί με ένα εικονικό που θα μπορεί να χειριστεί ο χρήστης με 3D Touch χειρονομίες. Όσον αφορά το Touch ID, αυτό θα είναι τοποθετημένο κάτω από την οθόνη.

Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε ότι το σασί του iPhone 8 θα είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

Οθόνη

Apple iPhone 8 concept (2)

Για πρώτη φορά θα δούμε iPhone με OLED οθόνη, αντί για LCD που χρησιμοποιεί η Apple για χρόνια. Αυτή η κίνηση μοιάζει λογική μιας και βασικός προμηθευτής της Apple για την κυρτή οθόνη του iPhone 8 είναι η Samsung, μια εταιρία που τα τελευταία χρόνια έχει πουλήσει εκατομμύρια κινητά με κυρτές OLED οθόνες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Apple iPhone 8 concept (3)

Το iPhone 8 αδιαμφισβήτητα θα συνοδεύεται από έναν πολύ δυνατό επεξεργαστή. Αυτός θα είναι ο A11 Fusion που θα προσφέρει καλύτερη διάρκεια ζωής στο κινητό. Περιμένουμε επίσης ανανεωμένο αισθητήρα Touch ID, γρηγορότερη NAND flash μνήμη, βελτιωμένη Taptic Engine για καλύτερη δόνηση και αναβαθμισμένες κάμερες.

Ασφάλεια

Apple iPhone 8 concept (4)

Στο iPhone 8, η κυρτή οθόνη και τα λίγα περιθώρια δεν θα είναι τα μόνα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που θα παρουσιάσει η Apple. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, το κινητό θα έχει πλήρη αναγνώριση προσώπου και όχι μόνο αναγνώρισης ίριδας, όπως άλλες ναυαρχίδες.

Ασύρματη φόρτιση

Apple iPhone 8 concept (5)

Η ασύρματη φόρτιση υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά η Apple δεν την έχει εκμεταλλευτεί. Τώρα ήρθε η ώρα να την δούμε στο iPhone 8, με έναν διαφορετικό τρόπο. Το κινητό θα μπορεί να φορτίζει μέσω ενός ειδικού σταθμού από μεγάλη απόσταση χωρίς να το ακουμπάμε πάνω σε ασύρματο φορτιστή. Βέβαια, η τεχνολογία αυτή μπορεί να μην είναι έτοιμη μέχρι την παρουσίαση του κινητού. Τότε ίσως δούμε την συμβατική ασύρματη φόρτιση που έχει η Apple για το Apple Watch.

Εάν θα με ρωτούσατε ποια από αυτά τα χαρακτηριστικά με ενθουσιάζει περισσότερο θα σας έλεγα τα λιγοστά περιθώρια και το εικονικό home button. Υπομονή λοιπόν 7 μήνες ακόμα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.