XBLOG logo @2x

Η Apple λογοκρίνει τις αρνητικές κριτικές προϊόντων στο site της;

Η Apple αποχώρησε από την αγορά οθονών και όταν ανακοίνωσε το νέο MacBook Pro με Touch Bar παρουσίασε δύο νέες οθόνες που σχεδίασε σε συνεργασία με την LG. Η ναυαρχίδα ονομάζεται LG UltraFine 5K, κοστίζει $974 και έχει ανάλυση 5K, ενώ η οικονομικότερη ονομάζεται LG UltraFine 4K, κοστίζει $524 και έχει ανάλυση 4K.

Οι οθόνες είναι σχεδιασμένες για τα κορυφαία Mac και προορίζονται για γραφίστες και άλλους επαγγελματίες. Παρότι αρχικά αμφότερες είχαν λάβει θετικές κριτικές, οι χρήστες ανακάλυψαν σοβαρά προβλήματα και άρχισαν να κλαίνε τα λεφτά τους. Όπως δηλώνουν οι χρήστες, οι οθόνες πολλές φορές κολλάνε και χρειάζονται επανεκκίνηση, δεν “ξυπνάνε” από το sleep mode και κάνουν τα Mac να κρασάρουν. Ακόμα και η Touch Bar στα MacBook Pro έχει προβλήματα με αυτά τα monitors.

Έτσι οι χρήστες άρχισαν να πηγαίνουν στον επίσημο ιστότοπο της Apple για να διαμαρτυρηθούν και να προφυλάξουν άλλους πιθανούς αγοραστές. Όταν όμως οι αρνητικές κριτικές άρχισαν να μαζεύονται η Apple έκλεισε εντελώς το σύστημα βαθμολόγησης για να προφυλάξει την ναυαρχίδα της! Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα έχουν βαθμολογία στο site της Apple εκτός από την προβληματική οθόνη LG UltraFine 5K των $1,000.

Για την οθόνη LG UltraFine 4K οι κριτικές δεν έχουν σβηστεί/απενεργοποιηθεί και έτσι βλέπουμε ότι οι χρήστες την έχουν βαθμολογήσει με 2.5/5, αναφέροντας τα ίδια προβλήματα.

LG UltraFine 4K rating

Η Apple δεν έχει σχολιάσει άμα το έκαναν εσκεμμένα ή πρόκειται για bug στο σύστημά της. Πάντως θα θέλαμε να ξέρουμε αν το έχει ξανακάνει για άλλα προϊόντα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.