XBLOG logo @2x

Αναλυτής: Η Apple ετοιμάζει “αόρατο” Touch ID και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου για τα iPhone

Τα μελλοντικά iPhone μπορεί να μην έχουν απλά μια κυρτή οθόνη τύπου Samsung Galaxy. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities, που πολλές φορές έχει δίκιο, πιστεύει ότι η Apple σχεδιάζει έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID για τα μελλοντικά iPhone και iPad. Για να τον κρύψει, θα τοποθετήσει έναν οπτικό αισθητήρα κάτω από την οθόνη. Η ανάπτυξή του είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με τον αναλυτή, αλλά δεν θα είναι έτοιμος για τα επερχόμενα μοντέλα του 2017.

Στο μέλλον ίσως να μην χρειάζεστε αισθητήρα δαχτυλικών όμως. Ο Kuo ισχυρίζεται ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (όχι απλά αναγνώριση ίριδας) στα νέα iPhone, και ίσως αφαιρέσει εντελώς το Touch ID αργότερα. Η αναγνώριση προσώπου υπάρχει στο Android εδώ χρόνια (από την έκδοση 4.0) όμως δεν την χρησιμοποιεί κανείς και δεν έχει προχωρήσει η εξέλιξή της. Για να πει ότι “απλά δουλεύει,” η Apple θα πρέπει να την κάνει αξιόπιστη και γρήγορη, να μην ξεγελιέται από φωτογραφίες και να δουλεύει ακόμα και στο σκοτάδι.

Ακόμη, ο ίδιος λέει ότι το 3D Touch δεν θα δουλεύει σωστά στο κυρτό OLED πάνελ του iPhone 8. Επομένως η Apple θα τοποθετήσει έναν “φιλμ αισθητήρα” στην οθόνη ο οποίος θα προσφέρει μεγαλύτερη ευαισθησία και περισσότερα επίπεδα πίεσης.

Όπως πάντα, δεν θα πρέπει να παίρνουμε αυτούς τους ισχυρισμούς τοις μετρητοίς. Ο αναλυτής έχει τις πηγές του αλλά μπορεί να έχει λανθασμένες πληροφορίες ή η Apple μπορεί απλά να αλλάξει τα σχέδια της. Μην ξαφνιαστείτε άμα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ενσωματωθούν στα επόμενα κινητά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.