XBLOG logo @2x

Internet Explorer 9: Γρήγορος, Ασφαλής με Νέες Δυνατότητες

Χθες κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Internet Explorer 9 από την Microsoft, έκδοση με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, η οποία είναι διαθέσιμη σε 40 γλώσσες. Αξίζει να σημειωθει ότι η beta έκδοση του IE 9 είχε περισσότερες από 40 εκατομμύρια λήψεις!

Ο Internet Explorer 9 είναι σχεδιασμένος με τρόπο τέτοιο ώστε να φέρνει τις ιστοσελίδες στο «προσκήνιο» μέσα από τα Windows 7, προσφέροντας μια πιο συναρπαστική εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Λειτουργίες όπως τα Pinned Sites και η JumpList, επιτρέπουν στους χρήστες την τοποθέτηση των ιστοσελίδων τους απευθείας στο Windows 7 Taskbar, σαν να επρόκειτο για εφαρμογές, και στη συνέχεια, τη γρήγορη και εύκολη διεκπεραίωση εργασιών που σχετίζονται με τις εν λόγω ιστοσελίδες, όπως είναι ο έλεγχος των εισερχομένων, η αλλαγή μουσικού σταθμού, η αποδοχή μιας πρόσκλησης ενός φίλου ή, ακόμα, και η παρακολούθηση έκτακτων ειδήσεων.

Internet Explorer 9 με Hardware Acceleration

Ο νέος IE 9 αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του σύγχρονου hardware ενός υπολογιστή με Windows, βελτιώνοντας συνολικά την πλοήγηση στο internet, ενώ παράλληλα αποτελεί το μόνο browser με πλήρη hardware acceleration για HTML5, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU).

Με τη χρήση της GPU, ο Internet Explorer 9 «ξεκλειδώνει» το 90% των δυνατοτήτων του υπολογιστή, που παρέμεναν ανεκμετάλλευτες από τους browsers.

Οι web developers μπορούν να δημιουργήσουν πλέον πιο γρήγορα, πιο εντυπωσιακές ιστοσελίδες που δίνουν την αίσθηση εφαρμογών, χρησιμοποιώντας διαλειτουργικά HTML5 ή plug-ins, όπως το Adobe Flash Player και Microsoft Silverlight, τα οποία επωφελούνται από το hardware acceleration του Internet Explorer 9.

Βελτιωμένη προστασία των προσωπικών δεδομένων και online ασφάλεια

O Internet Explorer 9 έλαβε υπόψη του ότι η ασφάλεια στο ίντερνετ μειώνεται διαρκώς, έτσι σχεδιάστηκε με γνώμονα να εξασφαλίσει στους χρήστες του την ασφαλέστερη δυνατή πλοήγηση, διαθέτοντας μια σειρά από ενσωματωμένες τεχνολογίες ασφάλειας, προστασίας των προσωπικών δεδομένων και αξιοπιστίας.

Internet Explorer 9Το κακόβουλο λογισμικό (malware) αποτελεί το πρώτο κίνδυνο για την online ασφάλεια των χρηστών και ο Internet Explorer 9 προσφέρει τον πρώτο Download Manager, με ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό, μέσω του SmartScreen. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο Internet Explorer 9 μπλοκάρει το 99% επιθέσεων malware, που προορίζονται για social networks (Facebook κλπ), ποσοστό το οποίο υπερέχει σημαντικά έναντι άλλων browser.

Χτίζοντας τα θεμέλια για ένα καλύτερο internet

Συνεργάτες από όλο τον κόσμο επανασχεδιάζουν τις ιστοσελίδες τους, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των Windows και του Internet Explorer 9, δημιουργώντας μια νέα, αναβαθμισμένη εμπειρία πλοήγησης, που θα κάνει τους χρήστες να αισθάνονται το ίδιο οικεία στο διαδίκτυο όσο και με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν στο PC  τους.

Μπορείς να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις τις δυνατότητες του Internet Explorer 9 από το BeautyoftheWeb.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.