XBLOG logo @2x

Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για το Περιβόητο Email περί Χρεοκοπίας της Ελλάδας

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορούσε μέσω email ένα κείμενο που έκανε λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας (προσωπικά δεν το έλαβα ποτέ). Χθες η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ο συντάκτης του κειμένου το οποίο δημοσιεύτηκε και σε blog, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων (ημεδαπών) από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών σχετικά με την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το μήνυμα διαδόθηκε στις 9 Μαρτίου 2011 οπότε και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Ο συντάκτης του μηνύματος εντοπίστηκε μετά από έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φέρεται, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, να έστειλε το συγκεκριμένο κείμενο από τον χώρο εργασίας του σε blog.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το θέμα.

Αστυνομική έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων.

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (10) ημεδαπών, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, σχετικά με χρεοκοπία της χώρας μας.

Ειδικότερα στις 09-03-2011, μέσω του διαδικτύου, διαδόθηκε ψευδές μήνυμα, σχετικό με χρεοκοπία της χώρας μας. Άμεσα η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ψηφιακή διερεύνηση του ψευδούς μηνύματος και στοχευμένων ενεργειών της, εντόπισε τον συντάκτη του ψευδούς μηνύματος, ο οποίος απέστειλε αυτό από τον χώρο της εργασίας του σε διαδικτυακή ιστοσελίδα (BLOG), στις 09-03-2011 και ώρα 10.43. Επιπλέον ο ανωτέρω ταυτοποιήθηκε και ψηφιακά, ως αποστολέας του ψευδούς μηνύματος.

Κατόπιν και μετά την δημοσιοποίηση του μηνύματος σε κοινή θέα στους χρήστες του Ίντερνετ, αυτό διαδόθηκε άμεσα. Παράλληλα με την δημοσιοποίησή του σε δεκάδες ιστολόγια, διαμοιράζετο σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e – mails ) και με αυτόν τον τρόπο έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό της χώρας μας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.