XBLOG logo @2x

Σεισμός και Τσουνάμι στην Ιαπωνία, τα hashtags στο Twitter για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις

Σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 8:00 (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε στο νησί Honshu της Ιαπωνίας μία ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο Twitter, δείτε τα σχετικά hashtags!

Η δόνηση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, αφού εκείνη την ώρα οι περισσότεροι κάτοικοι εκεί είτε βρίσκονταν στις δουλειές τους είτε στα αυτοκίνητά τους κατευθυνόμενοι προς το χώρο εργασίας τους.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Τόκιο, ενώ το εστιακό βάθος είναι περίπου 40 χιλιόμετρα.

Τις ακτές του Σεντάι στην βορειοανατολική Ιαπωνία έπληξε επίσης τσουνάμι ύψους 10 μέτρων, που ακολούθησε την σεισμική δόνηση των 8,9 ρίχτερ, που είχε σαν αποτέλεσμα να κατακλυστεί από νερο η πίστα του αεροδρομίου του Σεντάι. Συναγερμός για τσουνάμι έχει κηρυχθεί σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ταϊβάν.

Το Κέντρο Παρακολούθησης Ειρηνικού έχει σημάνει επίσης συναγερμό για τσουνάμι στο νησί Γκουάμ, τα νησιά Μάρσαλ, τη Χαβάη, τη Μικρονησία και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Hashtags στο Twitter

Όσοι χρησιμοποιείτε το Twitter, τα hashtags για τα tweets που έχουν να κάνουν με τον σεισμό, το τσουνάμι και ό,τι γίνεται αυτή την ώρα στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο είναι:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.