XBLOG logo @2x

H Huawei παρουσιάζει το πρώτο Intelligent DCI Technical White Paper

Η Huawei προχώρησε πρόσφατα στην παρουσίαση του πρώτου Intelligent DCITechnical White Paper του κλάδου, που περιγράφει διεξοδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διασύνδεση των κέντρων δεδομένων (DCI) στην επιχειρηματική εποχή του Cloud, προτείνοντας ιδέες και βασικές τεχνολογίες για την εξέλιξη του DCI ως προς τη νοημοσύνη, και περιγράφει τα πιο πρόσφατα ερευνητικά επιτεύγματα.

Ο Jin Zhiguo, Πρόεδρος της Huawei Enterprise Transmission & Access, σχολίασε: «Η Huawei έχει δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια για στρατηγικές επενδύσεις και τεχνολογική καινοτομία στον κλάδο των οπτικών δικτύων. Αυτή η Λευκή Βίβλος για το έξυπνο DCI σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί από τους εταίρους της βιομηχανίας για να προωθήσει την εξέλιξη της βιομηχανίας DCI προς τη νοημοσύνη, την απλότητα, τη μεγάλη χωρητικότητα και την υψηλή αξιοπιστία με σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα σταθερό υπόβαθρο δικτύου για ψηφιοποίηση».

Huawei intelligent DCI technical white paper en

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της GlobalData, το παγκόσμιο  οικοσύστημα Cloud, θα αυξηθεί κατά ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 25.3%, φτάνοντας τα 720 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022. Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μεταφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Cloud, οι πάροχοι υπηρεσιών Cloud και οι επιχειρήσεις θέτουν όλο και πιο αυστηρές απαιτήσεις σχετικά με τη διασύνδεση του κέντρου δεδομένων. Επιπλέον, για να βελτιωθεί περαιτέρω η εμπειρία των χρηστών, επεκτείνονται σταδιακά οι δυνατότητές του Cloud στον μέγιστο βαθμό, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά αξιόπιστου δικτύου DCI με πολύ μεγάλο εύρος ζώνης.

H εν λόγω Λευκή Βίβλος εισάγει τρεις προκλήσεις στο DCI: Τις περιορισμένες οπτικές ίνες και πόρους στα κέντρα δεδομένων, την δύσκολη επέκταση διασύνδεσης κέντρου δεδομένων, και την διαχείριση του σύνθετου δικτύου (O&M). Καταρχάς, με τη συνεχή αύξηση της κυκλοφορίας DCI, οι οπτικές ίνες και οι χώροι των κέντρων δεδομένων καθίστανται όλο και πιο περιορισμένοι και το κόστος της ενοικίασης οπτικών ινών και ικριωμάτων αυξάνεται. Κατά δεύτερον, για να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις τα κέντρα δεδομένων απαιτούν συχνά επέκταση. Κατά τη διάρκεια της επέκτασης του κέντρου δεδομένων, οι συσκευές WDM του DCI χρειάζονται το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να αναπτυχθούν λόγω της πρόσθετης πολυπλοκότητας. Τρίτον, η παραδοσιακή διαχείριση των DCIσυσκευών (O&M) είναι πολύπλοκη και απαιτεί πολύ εξειδικευμένους μηχανικούς. Επιπλέον, η παραδοσιακή διαχείριση (O&M) δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κέντρων δεδομένων στην εποχή του Cloud.

Η Λευκή Βίβλος αναλύει επίσης την μελλοντική εξέλιξη και τις βασικές τεχνολογίες των λύσεων DCI και μοιράζεται τις τελευταίες πρακτικές της Huawei.

  1. Έλεγχος κόστους και βελτιστοποίηση χώρου: Με τη διεύρυνση του διαθέσιμου φάσματος και την αύξηση του ρυθμού σήματος που μεταφέρεται από κάθε μήκος κύματος, η χωρητικότητα μετάδοσης μονοφασικών ινών μπορεί να αυξηθεί. Επιπλέον, με την κατανομή της οπτικο-ηλεκτρικής πλατφόρμας και τη βελτίωση ενσωμάτωσης εξοπλισμού, το κόστος και οι χώροι φιλοξενίας του εξοπλισμού θα μειωθούν.
  2. Αυτόματη ανάπτυξη: Το επίπεδο οπτικών ινών απλοποιείται για να μειωθεί ο αριθμός των συνδέσεων και χρησιμοποιούνται τεχνολογίες για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, που δεν απαιτούν υπηρεσίες διαμόρφωσης και ενεργοποίησης. Τέτοιες τεχνολογίες περιλαμβάνουν την αυτόματη σύνδεση οπτικών ινών και την ενεργοποίηση οπτικής διαδρομής.
  3. Intelligent O&M: Οι παράμετροι συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιούνται υπολογιστική ισχύς και έξυπνοι αλγόριθμοι για την υλοποίηση της πρόβλεψης «υγείας» δικτύου και την ακριβή αντιμετώπιση προβλημάτων. Αυτό μετασχηματίζει την διαχείριση (Ο&Μ) από παραδοσιακή σε προληπτική.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάστε το Intelligent DCI Technical White Paper της Huawei:

https://e.huawei.com/

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.