XBLOG logo @2x

Οι χώρες της Asia-Pacific ηγούνται της καινοτομίας 5G και η Huawei προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας ψηφιακής οικονομίας

Το 5ο Huawei Asia-Pacific Innovation Day πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τσενγκντού της Κίνας, με θέμα: «Η καινοτομία αναπτύσσει την ψηφιοποίηση των χωρών της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού». Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του βιομηχανικού κλάδου και της ακαδημαϊκής κοινότητας από χώρες και περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού συναντήθηκαν για να συζητήσουν για καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές 5G, θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, την ανθρωπότητα και τη φύση.

Ως μια τεχνολογία που θα βρίσκεται παντού, το 5G είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός έξυπνου κόσμου στον οποίο τα πάντα θα διασυνδέονται. Σήμερα, καθώς εγκαινιάζουμε την εποχή 5G, βρισκόμαστε επίσης σε ένα κρίσιμο στάδιο ψηφιακής μετατροπής του βιομηχανικού τομέα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η βιομηχανική ανάπτυξη έχει προχωρήσει από τη μηχανοποίηση και την ηλεκτροδότηση έως την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο William Xu, Huawei Director of the Board, President of the Institute of Strategic Research δήλωσε: «Το 5G έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, το 5G μπορεί να προσφέρει ευρεία κάλυψη, μεγάλη χωρητικότητα και γρήγορη απόκριση σε σχέση με τις υφιστάμενες τεχνολογίες δικτύου. Μπορεί επίσης να προσφέρει δυνατότητα για δυναμική προσαρμογή του δικτύου στις ανάγκες των υπηρεσιών (Network Slicing) παρέχοντας την δυνατότητα για νέες καινοτόμες εφαρμογές. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό καθιστά το δίκτυο 5G προσαρμόσιμο σε μια ποικιλία σύνθετων βιομηχανικών εφαρμογών. Με την ανάπτυξη του δικτύου 5G, θα υπάρχουν πολλές νέες εφαρμογές προσαρμοσμένες στο 5G που αναμένεται να αλλάξουν τον κόσμο. Ταυτόχρονα τεχνολογίες όπως 5G, AI, IoT και cloud αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινή ζωή και το περιβάλλον, καθιστώντας τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για την ζωή των ανθρώπων».

William Xu, Huawei Director of the Board, President of the Institute of Strategic Research
Ο William Xu, Huawei Director of the Board, President of the Institute of Strategic Research

Η Huawei βοηθά τους παρόχους σε όλη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού ώστε να αναπτύξουν ταχύτερα το 5G

Η περιοχή της Ασίας και Ειρηνικού ηγείται παγκοσμίως σε θέματα ανάπτυξης 5G. Η Νότια Κορέα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έχει πραγματοποιήσει εμπορική χρήση του 5G σε ευρεία κλίμακα. Από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του 5G στις αρχές Απριλίου, ο αριθμός των συνδρομητών 5G στη χώρα αυτή ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια. Η Νότια Κορέα έχει γίνει ο παγκόσμιος πόλος αναφοράς για την εμπορική χρήση του 5G. Επιπλέον στην ίδια περιοχή, η Κίνα έχει κατασκευάσει ένα μεγάλης κλίμακας δίκτυο 5G για πιλοτική εμπορική χρήση. Οι τρεις κύριοι πάροχοι της Κίνας έχουν αναπτύξει δίκτυα 5G σε πόλεις όπως το Πεκίνο, τη Σανγκάη, την Γκουανζού, την Σενζέν και την Τσενγκζού. Ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων προς τον συνδρομητή (downlink) ο οποίος έχει επιτευχθεί είναι της τάξης του 1 Gbps, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να μεταφερθεί μια ταινία HD σε 1080P.

Το 5G γίνεται πραγματικότητα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 35 πάροχοι σε 20 χώρες έχουν διαθέσει εμπορικά την τεχνολογία 5G ενώ 33 επιπλέον χώρες έχουν εκχωρήσει φάσμα για υπηρεσίες 5G.

Η Huawei έχει εξασφαλίσει πάνω από πενήντα εμπορικές συμβάσεις 5G παγκοσμίως και έχει παραδώσει πάνω από 200.000 μονάδες Massive MIMO AAUs. Με πλούσια εμπειρία σε πιλοτική εμπορική χρήση 5G και την ενεργή διερεύνηση 5G καινοτόμων εφαρμογών, η Huawei δεσμεύεται να παρέχει τα ασφαλέστερα και πιο προηγμένα προϊόντα και λύσεις 5G καθώς και ποικίλα σενάρια εφαρμογών. Η Huawei επιδιώκει να δώσει την δυνατότητα στους παρόχους της περιοχής Ασίας και Ειρηνικού να αναπτύξουν ταχύτερα την τεχνολογία 5G και να αξιοποιήσουν πλήρως τα πλεονεκτήματα της. Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθούν οι πολυάριθμες βιομηχανίες, να βελτιωθεί η κοινωνική αποδοτικότητα και να επιταχυνθεί η βιομηχανική ψηφιοποίηση.

Με το λανσάρισμα του 5G δικτύου, θα υπάρξουν περισσότερες πρωτοποριακές εφαρμογές με δυνατότητα 5G

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η China Mobile Sichuan και η Huawei λάνσαραν ένα δίκτυο 5G stereo-coverage, το οποίο αποτελείται από ένα βασικό επίπεδο κάλυψης, ένα επίπεδο χωρητικότητας για υψηλότερη απόδοση και εμπειρία, καθώς και ένα επίπεδο εσωτερικής κάλυψης για υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας προκειμένου συνολικά να επιτευχθεί ομοιόμορφη εμπειρία κάλυψης 5G. Επιπλέον, η Huawei συνεργάζεται με παρόχους και άλλους εταίρους της βιομηχανίας για να επιδείξει διάφορες καινοτόμες βιομηχανικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των 5G+VR, 5G+8K video, 5G+drones, 5G τηλεϊατρικής και 5G μεταφοράς ασθενών. Όλα αυτά υποδηλώνουν τις άπειρες εφαρμογές πού φέρνει η τεχνολογία 5G μεταβαίνοντας στην εποχή της εμπορικής χρήσης.

Προσκεκλημένοι εκπρόσωποι από κυβερνήσεις, τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα έδωσαν ομιλίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες, για τη χάραξη πολιτικής, ζητήματα νομοθεσίας καθώς και τη ψηφιοποίηση της βιομηχανίας. Συζήτησαν για το πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της πολιτιστικής βιομηχανίας καθώς και της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και μοιραστήκαν χαρακτηριστικές τυπικές περιπτώσεις  για το πώς «5G + AI» μπορούν να προάγουν πολυάριθμες βιομηχανικές εφαρμογές.

Τεχνολογία για καλό – η χρήση νέων τεχνολογιών διαμορφώνει έναν καλύτερο, έξυπνο κόσμο

Το StorySign είναι μια εφαρμογή με δυνατότητα AI που χρησιμοποιεί τεχνολογίες αναγνώρισης εικόνων και οπτικές τεχνολογίες αναγνώρισης χαρακτήρων, για τη μετάφραση παιδικών βιβλίων στη νοηματική γλώσσα, βοηθώντας τα κωφά παιδιά να μάθουν να διαβάζουν. 

Στην Κόστα Ρίκα, μια εταιρεία που ονομάζεται Rainforest Connection έχει αναπτύξει ηλιακό εξοπλισμό παρακολούθησης σε 2.500 km2 τροπικού δάσους. Με τις τεράστιες δυνατότητες αποθήκευσης δεδομένων και έξυπνης ανάλυσης του Huawei Cloud, ο εξοπλισμός παρακολούθησης μπορεί να επεξεργάζεται σύνθετα ηχητικά δεδομένα στο τροπικό δάσος σε πραγματικό χρόνο και να προσδιορίζει με ακρίβεια και εγκαίρως τους θορύβους των αλυσοπρίονων και των φορτηγών, ώστε να αποφεύγεται η παράνομη υλοτομία.

Η βοήθεια προς τις ευάλωτες ομάδες, η προστασία της γης και η πραγματοποίηση της αρμονικής ανάπτυξης ανθρώπου και φύσης είναι ζητήματα που αφορούν όλους στην κοινωνία. Νέες τεχνολογίες, όπως 5G, cloud, IoT και AI, διαμορφώνουν έναν κόσμο όπου όλα θα είναι αισθητά, συνδεδεμένα και ευφυή. Ο έξυπνος κόσμος γίνεται προσβάσιμος σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις εταιρείες και σε όλους τους κλάδους. Οι τεχνολογίες καθιστούν τον κόσμο έναν καλύτερο μέρος για την ζωή των ανθρώπων.

Από το 2013, το Huawei Innovation Day έχει πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις, όπως Λονδίνο, Μιλάνο, Μόναχο, Παρίσι, Σιγκαπούρη, Σύδνεϋ, Κουάλα Λουμπούρ, Μπανγκόκ, Ντουμπάι και Σάο Πάολο. Σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της καινοτομίας, της συνεργασίας και της κοινής επιτυχίας, η Huawei δεσμεύεται να φέρει τη ψηφιακή εποχή  σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.