XBLOG logo @2x

COSMOTE: Πρωταγωνιστής του καλοκαιριού το γρήγορο Internet

Σε πρωταγωνιστή του καλοκαιριού αναδείχθηκε το γρήγορο Internet για τους συνδρομητές COSMOTE. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, η συνολική κίνηση δεδομένων παρουσίασε αύξηση σχεδόν 50% στην κινητή -με την κίνηση μέσω COSMOTE 4G/4G+ να διπλασιάζεται– και 35% στη σταθερή – με την κίνηση μέσω COSMOTE Fiber να σημειώνει αύξηση 70%. Τα δίκτυα σταθερής και κινητής COSMOTE αναβαθμίζονται κι επεκτείνονται συνεχώς για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών, όπου κι αν βρίσκονται.

Η συνολική κίνηση στο δίκτυο COSMOTE κινητής άγγιξε τα 50 Petabytes, με τα νέα πακέτα GIGA MAX, που αυξάνουν σημαντικά τα Gigabytes των πακέτων COSMOTE, να συμβάλλουν στην αύξηση 50% της κίνησης, αφού επέτρεψαν στους συνδρομητές να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ελευθερία το mobile Internet. Πρωταθλήτριες στην αύξηση κατανάλωσης mobile data αναδείχθηκαν η Κέρκυρα (+100%), οι Κυκλάδες (+80%), οι Σέρρες (+70%), η Καβάλα (+70%), το Ηράκλειο Κρήτης (+65%), τα Δωδεκάνησα (+60%), η Λέσβος (+60%) και η Χαλκιδική (+50%).

Το Instagram ήταν για μια ακόμη χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων, συγκεντρώνοντας το 26% της κίνησης data. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν το Facebook και το Youtube με 21% το καθένα, ακολούθησε το web browsing με 7% και οι διαδικτυακές υπηρεσίες ψυχαγωγίας με 3%.Βάσει στοιχείων roaming, οι ξένοι επισκέπτες που εξυπηρετήθηκαν από το δίκτυο της COSMOTE κινητής αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κυρίως από χώρες της Ε.Ε. όπως Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως αύξηση πάνω από 85% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2018, σημείωσε η κίνηση mobile data από επισκέπτες χωρών εκτός Ε.Ε.

Στη σταθερή, η συνολική κίνηση δεδομένων έφτασε τα 570 Petabytes, ενώ η κίνηση μέσω COSMOTE Fiber (FTTC και FTTH) παρουσίασε αύξηση-ρεκόρ 70% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς ολοένα και περισσότεροι συνδρομητές επιλέγουν ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων οπτικής ίνας COSMOTE. Η μεγαλύτερη αύξηση κατανάλωσης δεδομένων σημειώθηκε στην Ημαθία (+84%), τα Γρεβενά (+42%), τη Ζάκυνθο (+42%) και το Κιλκίς (+41%).

COSMOTE Data traffic Summer 2019 GR

Συνεχείς επενδύσεις για μεγαλύτερες ταχύτητες Internet και καλύτερη κάλυψη σε σταθερή και κινητή

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Χάρη στις επενδύσεις του, που ξεπέρασαν τα €2 δισ. την περασμένη εξαετία και του επενδυτικού πλάνου, ύψους €2 δισ. έως το 2022, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη χώρα, το COSMOTE Fiber. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη FTTH, έχοντας προχωρήσει πρόσφατα στην επέκτασή του σε περιοχές του Αμαρουσίου, του Γαλατσίου, του Χαλανδρίου και του Ψυχικού στην Αθήνα και του Πανοράματος, της Ευκαρπίας και του Ωραιόκαστρου στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, το 65% των συνδέσεων έχει πρόσβαση σήμερα σε ταχύτητες έως 200Mbps και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες, μέσω FΤTC και FTTH.

Στην κινητή, οι πελάτες COSMOTE έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη που πλησιάζει το 99% και το 96% αντίστοιχα, ενώ η θαλάσσια κάλυψη 4G ξεπερνά το 97%. Τα τελευταία τρία χρόνια, η COSMOTE έχει αυξήσει στο δίκτυο κινητής τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet κατά 45% και τη χωρητικότητα κατά 65%, για να μπορούν οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες Mobile Internet, όπου κι αν βρίσκονται.

Το δίκτυο COSMOTE αναδείχθηκε «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για τρίτη συνεχή χρονιά στα «SpeedTest Awards» του ανεξάρτητου φορέα Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet. Επιπλέον, έχει λάβει για 5 συνεχόμενες χρονιές την πιστοποίηση «Best in Test» για τις υπηρεσίες δεδομένων και φωνής, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων, P3 Communications.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.