XBLOG logo @2x

H Huawei παρουσιάζει το πρώτο ολοκληρωμένο 5G Core Δίκτυο με τεχνολογία “containers”

Το πρώτο 5G Core Summit πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη, της Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, η Huawei παρουσίασε το πρώτο ολοκληρωμένο 5G Core Δίκτυο, με τεχνολογία “containers” σε όλα τα στοιχεία δικτύου (NFs). Με την τεχνολογία αυτή, το δίκτυο καθίσταται πιο ευέλικτο και γρήγορο, βοηθώντας τους παρόχους να αναπτύσσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Για να υποστηριχθούν οι διαφορετικές απαιτήσεις των εφαρμογών των επιχειρήσεων στην εποχή του 5G, τα δίκτυα πρέπει να υποστηρίζουν δυναμικές μεθόδους ανάπτυξης λογισμικού, καθώς και γρήγορη αναβάθμιση του, ώστε να είναι εφικτή η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, να μειωθεί το κόστος δοκιμών και σφαλμάτων και να επιταχυνθεί η ευελιξία των επιχειρήσεων. Το 3GPP εισάγει την αρχιτεκτονική Service Based Architecture (SBA) στο Core Δίκτυο 5G για ευέλικτη προσαρμογή και συνδυασμό των στοιχείων δικτύου ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του πελάτη. Η Huawei διαχωρίζει περαιτέρω τα στοιχεία δικτύου (NFs) σε microservices, ώστε να επιταχυνθούν οι νέες εκδόσεις λογισμικού, και να γίνει η ενοποίηση των υπηρεσιών πιο ευέλικτη. Η τεχνολογία “containers” είναι η καλύτερη επιλογή για μια αρχιτεκτονική βασισμένη σε microservices. Καλύπτει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες εξυπηρέτησης, καθιστώντας το δίκτυο 5G πιο ευέλικτο και ευκίνητο, μεγιστοποιώντας τη χρησιμοποίηση των πόρων και επιτρέποντας τον γρήγορο εντοπισμό σφαλμάτων και αυτό-ίασης (self-healing).

Η Huawei έχει υιοθετήσει την αρχιτεκτονική Cloud Native στα NFV δίκτυα ώστε να υλοποιήσει τεχνικές stateless design, cross-DC deployment, δοκιμές A/B και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες. Η Huawei παρουσίασε επίσης στο MWC 2019, το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο 5G βασισμένο στην αρχιτεκτονική Μicroservice-Centric Architecture MCA. Το πρώτο ολοκληρωμένο 5G Core Δίκτυο με τεχνολογία “containers” υποστηρίζει 2G/3G/4G/5G NSA/5G SA πρόσβαση, βοηθάει τους παρόχους να χτίσουν πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά δίκτυα 5G, ώστε να ανταποκρίνονται στις διαφοροποιημένες απαιτήσεις του κλάδου και να είναι επιτυχείς επιχειρηματικά.

Η ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων 5G chips, προϊόντων και δικτύων από την Huawei, την καθιστά τη μόνη εταιρία Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών στον κόσμο που μπορεί να προσφέρει απολύτως ολοκληρωμένες, εμπορικές λύσεις 5G. Η Huawei έχει υπογράψει περισσότερες από 50 εμπορικές συμβάσεις για το 5G σε όλο τον κόσμο και βοηθάει τους παρόχους να αποκτήσουν προβάδισμα στην ανάπτυξη του 5G και να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία στον χρήστη.

Το 5G Core Summit φιλοξενήθηκε από κοινού, από την InformaTech, μία από τις πιο γνωστές εταιρίες εκθέσεων και την Huawei. Είναι η μοναδική επαγγελματική διάσκεψη κορυφής του κλάδου, που εστιάζει στον τομέα του Core Δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.huawei.com/cn/press-events/events/5g-core-summit-2019

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.