XBLOG logo @2x

Οι Κινέζοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανταγωνιστούν το Google Play

Ο παραδειγματικός αποκλεισμός της Huawei από τις υπηρεσίες της Google για το Android δεν έχει αναστατώσει μόνο τη Huawei, αλλά και τα υπόλοιπα μεγαθήρια της Κίνας. Για αυτό το λόγο, η Huawei ετοιμάζει μια πολύ ισχυρή συμμαχία με τις Xiaomi, Oppo και Vivo με την ονομασία GDSA (Global Developer Service Alliance), η οποία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μιας ενιαίας πλατφόρμας για τους προγραμματιστές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το GDSA θα είναι ουσιαστικά ο κινέζικος ανταγωνιστής του Google Mobile Services, που περιλαμβάνει το Play Store της Google και αρχικά υποστηρίζει εννιά χώρες (συμπεριλαμβάνονται οι Ρωσία, Ινδία, Ινδονησία και Μαλαισία). Όταν γίνει διαθέσιμο για όλους, οι προγραμματιστές θα μπορούν να ανεβάζουν εφαρμογές «για να διευρύνουν την επωνυμία τους,» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα.

Δεν έχει γίνει γνωστό το μοντέλο λειτουργίας, όπως για παράδειγμα ο καταμερισμός των κερδών για τους προγραμματιστές, αλλά υποθέτουμε ότι θα μάθουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.