XBLOG logo @2x

Celia: Η νέα ψηφιακή βοηθός της Huawei

Η Huawei μόλις παρουσίασε τη Σειρά HUAWEI P40 και μαζί ανακοίνωσε τη νέα ψηφιακή βοηθό Celia η οποία θα κάνει ντεμπούτο με αυτά τα κινητά. Ο κόσμος μπορεί να μην χρειάζεται μία ακόμα ψηφιακή βοηθό, αλλά η Huawei την έχει ανάγκη αφότου αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία της με τη Google και έχασε την άδεια χρήσης των Play Store και Google Assistant.

Όπως και οι Google Assistant, Siri, Bixby και Alexa, η Celia ενεργοποιείται με τη φωνητική εντολή “Hey Celia” (ή κρατώντας πατημένο για 1 δευτερόλεπτο το κουμπί ενέργειας) και απαντάει σε όλα τα κλασικά ερωτήματα, όπως να πει τον καιρό, να κάνει κλήσεις, να ορίσει ξυπνητήρια, να αλλάξει τραγούδια κτλ.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της Celia είναι η αναγνώριση των αντικειμένων με τη χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης. Αν είναι μία πινακίδα ή ένα μενού σε ξένη γλώσσα θα μπορεί να τα μεταφράσει, ενώ άμα βλέπει ένα προϊόν θα εμφανίζει την επιλογή για άμεση αγορά.

Η Huawei αναφέρει πως η φωνή του χρήστη και οι εντολές που δίνει κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται αποκλειστικά στη συσκευή και όχι σε κάποιον cloud server της εταιρείας. Μάλιστα, έχει ήδη λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρμόδια επιτροπή για τους κανόνες GDPR.

Η Celia θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά) και σε έξι χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Χιλή, Μεξικό και Κολομβία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.