XBLOG logo @2x

Η σειρά HUAWEI P40 είναι εδώ με πανίσχυρα κινητά

HUAWEI P40 Pro+ 2
HUAWEI P40 Pro+

Η Huawei παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου, τις νέες ναυαρχίδες Huawei P40, P40 Pro και P40 Pro+. Και τα τρία κινητά διαθέτουν bezel-less σχεδιασμό και τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, παρόλα αυτά δεν ενσωματώνουν τα Google Mobile Services, που περιλαμβάνουν το Play Store, καθώς συνεχίζεται το εμπάργκο των ΗΠΑ και η Huawei δεν μπορεί να συνεργαστεί ξανά με τη Google. Αντιθέτως ενσωματώνουν τα Huawei Mobile Services τα οποία περιλαμβάνουν εναλλακτικές εφαρμογές στις προτάσεις της Google – για παράδειγμα αντί για Play Store έχουν το AppGallery.

Τα Huawei P40 τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android 10 με τη νέα έκδοση EMUI 10.1 που φέρνει διάφορα χαρακτηριστικά του iOS στο Android. Ένα από αυτά είναι το MeeTime, μια εφαρμογή για πραγματοποίηση βίντεο-κλήσεων σαν το FaceTime, ενώ μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το MultiScreen Collaboration που σου επιτρέπει να απαντάς ή να πραγματοποιείς τηλεφωνικές κλήσεις από τον υπολογιστή σου, όπως το Handoff της Apple. Η πιο σημαντική εφαρμογή των κινητών είναι η νέα ψηφιακή βοηθός Celia που θα ανταγωνιστεί τη Siri και το Google Assistant, το οποίο πλέον δεν υποστηρίζει.

Huawei P40 Pro / Huawei P40 Pro+

HUAWEI P40 Pro+
HUAWEI P40 Pro+

Τα Huawei P40 Pro και P40 Pro+ είναι δύο παρόμοια κινητά. Το πρώτο, όμως, είναι μία ακριβότερη έκδοση με κεραμικό φινίρισμα (λευκό και μαύρο χρώμα), 12GB μνήμη RAM και έναν επιπλέον αισθητήρα κάμερας για να προσφέρει στον χρήστη έως 100x ψηφιακό ζουμ. Κοστίζει €400 περισσότερο και θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο.

Αμφότερα έρχονται με κατασκευή από γυαλί και μεταλλικό περίγραμμα, χωρίς υποδοχή 3.5mm για ακουστικά, ενώ είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.

Διαθέτουν οθόνη 6.58’’ OLED “Overflow Display” FHD+ με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz και οβάλ οπή στην επάνω αριστερή γωνία για τη φιλοξενία της selfie κάμερας και του αισθητήρα υπερύθρων. Η εταιρεία κάνει λόγο για κυρτό panel που αφήνει χωρίς κάλυψη μόνο ελάχιστο μέρος στις γωνίες της πρόσοψης, όπως μπορείτε να δείτε και στα renders.

Στο hardware υπάρχει το chipset Kirin 990 5G, 8/12 GB μνήμη RAM LPDDR5, 256 GB αποθηκευτικός χώρος, in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων νέας τεχνολογίας για 30% ταχύτερο ξεκλείδωμα, WiFI 6+, NFC, GPS, Bluetooth 5.1, 5G (SA & NSA) και μπαταρία 4200 mAh.

HUAWEI P40 Pro+ Kirin 990 5G
Το chipset Kirin 990 5G στο HUAWEI P40 Pro+

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η σειρά P φέρνει τρομερές καινοτομίες στον τομέα της κάμερας. Ο κύριος αισθητήρας είναι 50MP RYYB με μεγάλο μέγεθος 1/1.28’’ και συνοδεύεται από τους αισθητήρες: 40MP wideangle + 8MP telephoto με 5x οπτικό zoom + αισθητήρα βάθους. Στην έκδοση Pro+ υπάρχει ακόμη ένας αισθητήρας 8MP telephoto με 10x οπτικό zoom και έως 100x ψηφιακό zoom.

Η εταιρεία ανέπτυξε ένα νέο σύστημα αυτόματης εστίασης που ονομάζεται Octa PD Autofocus και επιτρέπει ταχύτατη εστίαση μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ μίλησε για την τεχνολογία XD Fusion Engine που συνδυάζει πολλαπλές λήψεις σε μία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και το νέο αλγόριθμο AI AWB για βελτιωμένο φωτισμό και υφή στις λήψεις πορτραίτων.

Στις λειτουργίες της κάμερας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων super slow motion mode 7680 fps, time-lapse σε ανάλυση 4K, ISO 51200 και HDR στον υπερευρυγώνιο φακό και λειτουργία audio zoom.

Στην οπή της πρόσοψης υπάρχει αισθητήρας 32MP και ακόμη ένας υπερύθρων, με δυνατότητα για λήψη video ανάλυσης 4K στα 60fps.

Huawei P40

HUAWEI P40 Series cameras

Το Huawei P40 είναι η βασική και άρα η οικονομικότερη πρόταση των Κινέζων.

Διαθέτει οθόνη 6.1’’ FHD+ OLED με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 60Hz και οβάλ οπή με τους ίδιους αισθητήρες (32MP + IR), επεξεργαστή Kirin 990 5G, 8 GB μνήμη RAM, 128 GB αποθηκευτικό χώρο, τριπλή κάμερα 50MP RYYB f/1.9 + 16MP ultrawide f/2.2 + 8MP RYYB telephoto με 3x οπτικό zoom και OIS + AIS, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi 6+, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, 5G, μπαταρία 3800 mAh και υποδοχή USB-C.

Διατηρεί τις τεχνολογίες Octa PD AutoFocus και την XD Fusion Engine, αλλά το ISO είναι το μισό σε σύγκριση με τα άλλα δύο μοντέλα.

Τιμές και Διαθεσιμότητα

HUAWEI P40 Pro+ 3
HUAWEI P40 Pro+

Η κυκλοφορία των Huawei P40 και Huawei P40 Pro ξεκινά στην Ελλάδα από τις 8 Απριλίου 2020 σε τιμές €849 και €1139 αντίστοιχα, ενώ όσοι προπαραγγείλουν (από σήμερα έως την ημερομηνία κυκλοφορίας) θα πάρουν δώρο και το Huawei P30 Lite.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.