XBLOG logo @2x

Ανακοινώθηκε το Google Pixel 2, το Android smartphone που θα χτυπήσει το iPhone

Η Google ανακοίνωσε τη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου τα πολυ-αναμενόμενα smartphones Google Pixel 2 και Pixel 2 XL σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αμερική. Σύμφωνα με την ίδια, μόνο αυτή θα μπορούσε να φτιάξει ένα τέτοιο κινητό.

Google Pixel 2 XL

Το Google Pixel 2 κατασκευάζεται από την HTC (μάλιστα η Google εξαγόρασε το τμήμα που το φτιάχνει πριν από λίγες μέρες) και είναι ένα συμβατικό smartphone, ενώ το Pixel 2 XL το έχει αναλάβει η LG και σηματοδοτεί την καινοτομία στα κινητά. Τα κινητά δεν είναι πανομοιότυπα, αν και έχουν πολλές ομοιότητες, και μπορείτε άνετα να τα ξεχωρίσετε από την οθόνη: το πρώτο έχει μεγάλα bezels, ενώ το δεύτερα μικρά.

Το Google Pixel 2 ενσωματώνει 5-ιντσών full HD (1920×1080 pixels) οθόνη με αναλογία 16:9, ενώ το Pixel 2 XL έχει 6-ιντσών P-OLED οθόνη ανάλυσης 2880×1440 pixels με αναλογία 18:9 και προστασία Gorilla Glass 5. Αμφότερα διαθέτουν Qualcomm Snapdragon 835 chipset, 4 GB μνήμη RAM, 64 / 128 GB αποθηκευτικό χώρο, εμπρόσθια στερεοφωνικά ηχεία και τεχνολογία «Active Edge» που ουσιαστικά είναι ίδιο με το Sense Edge του HTC U11 — πιέζοντας τα πλαϊνά του κινητού μπορεί να ενεργοποιηθεί το Google Assistant (δεν είναι παραμετροποιήσιμο όπως στο HTC).


Google Pixel 2 hands on

Όσον αφορά το κομμάτι της μπαταρίας, τα κινητά δεν απογοητεύουν. Το 5-ιντσο μοντέλο διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2.700 mAh και το 6-ιντσο μπαταρία 3.520 mAh. Η Google ισχυρίζεται ότι με 15 λεπτά φόρτισης αποκτούν αυτονομία 7 ωρών αλλά δεν ξεκαθαρίζει στο πόσο τοις εκατό φτάνουν. Εκεί που απογοητεύουν είναι στο κομμάτι των ακουστικών. Η Google φαίνεται ότι τα μισεί και για αυτό δεν θα βρείτε ούτε θύρα ακουστικών 3.5 mm επάνω στα κινητά, ούτε ακουστικά μέσα στη συσκευασία. Στη συσκευασία θα βρείτε μόνο έναν αντάπτορα USB-C σε 3.5mm ο οποίος στα καταστήματα θα έχει τη διπλάσια τιμή από τον αντίστοιχο αντόπτορα της Apple ($20).

Τα νέα Pixel βασίζονται στο Android Oreo*. Φυσικά διαθέτουν stock Android UI με τον Pixel Launcher ο οποίος έχει αναβαθμιστεί. Η πιο σημαντική προσθήκη στα φετινά μοντέλα είναι η λειτουργία Always-On, που αρκετοί θα γνωρίζουν από τα Samsung και τα LG. Χάρη σε αυτή, η οθόνη μένει πάντα ανοιχτή για να βλέπετε τις ειδοποιήσεις και την ώρα, και μπορεί επίσης να ακούει συνεχώς τη μουσική που παίζει για να την αναγνωρίζει. Για παράδειγμα, άμα είστε σε ένα καφέ και ακούτε ένα τραγούδι που σας αρέσει, το κινητό θα το έχει αναγνωρίσει και με ένα πάτημα μπορείτε να το ακούσετε ή/και να το αποθηκεύσετε στο Google Play Music, στο YouTube ή στο Spotify του κινητού σας.

Google Pixel 2 camera

Η Google έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο κομμάτι της κάμερας. Τα Google Pixel 2 διαθέτουν μια νέα κάμερα με “dual-pixel αισθητήρα” που χωρίζει κάθε pixel στα δύο, προσφέροντας γενικές βελτιώσεις στις φωτογραφίες και προσθέτει τη λειτουργία πορτρέτου χωρίς να υπάρχει διπλός αισθητήρας. Επιπλέον υπάρχει το Motion Photos που μετατρέπει κάθε φωτογραφία σε GIF τραβώντας 3 δευτερόλεπτα πριν/μετά τη λήψη (δηλ. όπως το Live Photos των iPhone), υπάρχουν δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας και όλες οι λήψεις μπορούν να αποθηκευτούν δωρεάν και σε πλήρη ανάλυση στο Google Photos**. Το DXOMark έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία στα νέα Pixel, 98 πόντους, τη στιγμή που το iPhone 8 παίρνει 92.


Τα Google Pixel 2 και Pixel 2 XL έχουν μεταλλικά σώματα με γυαλί στο μπροστινό μέρος και σε ένα κομμάτι της πλάτης, έχουν πιστοποίηση στο πρωτόκολλο IP67 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, και βγαίνουν σε τρία χρώματα (μαύρο, λευκό και μπλε***). Το μικρό Pixel θα κοστίζει $649 για την έκδοση με χωρητικότητα 64 GB και $749 για την έκδοση των 128 GB. Το μεγάλο θα κοστίζει $849 για τα 64 GB και $949 για τα 128 GB. Στην αγορά θα βγουν στις 19 Οκτωβρίου.

*Η Google υπόσχεται αναβαθμίσεις για τρία χρόνια τουλάχιστον.
**Θα ισχύει μέχρι το 2020. Ύστερα αν ανεβάζετε τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση θα καταναλώνουν τον χώρο στο Google Drive.
***Το μπλε χρώμα είναι διαθέσιμο μόνο στο μικρό μοντέλο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.