XBLOG logo @2x

Η Google εξαγόρασε τμήμα της HTC που φτιάχνει κινητά

Η Google έχει πάρει στα σοβαρά τη σειρά συσκευών Pixel. Για αυτό, η εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά του τμήματος της HTC που εργάζεται επάνω στα Pixel smartphones.

Η HTC συμφώνησε να πουλήσει το συγκεκριμένο τμήμα στη Google για 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια. Χάρη σε αυτή τη κίνηση, οι ~2,000 υπάλληλοι του τμήματος θα μεταφερθούν στη Google και η Goοgle θα αποκτήσει δικαίωμα χρήσης των πατεντών της HTC. Όλα αυτά για να μπορέσουν οι Αμερικάνοι να βγάλουν καλύτερα κινητά.

Η HTC σαν μια ιστορική κατασκευάστρια κινητών έχει μια μακροχρόνια σχέση με τη Gοogle. Οι δύο εταιρίες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν για να φτιάξουν το πρώτο Android smartphone (το HTC Dream ή αλλιώς T-Mobile G1), αργότερα δημιούργησαν το πρώτο Nexus smartphone (Nexus One), το Nexus 9 tablet και πέρσι το πρώτο Pixel smartphone.

Η εξαγορά του συγκεκριμένου τμήματος δεν σημαίνει όμως ότι θα κλείσει η HTC. Αντιθέτως, η Ταϊβανέζικη κατασκευάστρια θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να βγάζει κινητά με το λογότυπό της, και μάλιστα φημολογείται ότι φέτος θα ανακοινώσει τρία νέα μοντέλα, εκ των οποίων το ένα θα είναι ναυαρχίδα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.