XBLOG logo @2x

Η Google ετοιμάζει το Pixel 2 και μια οικονομικότερη έκδοσή του

Η Google έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη τριών νέων κινητών τηλεφώνων για τη σειρά Pixel. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια εταιρία θα το παράγει, και δεν είμαστε σίγουροι αν θα αναλάβει και αυτό η HTC επειδή έχουν εντοπιστεί κάποια σοβαρά προβλήματα σε ορισμένα κομμάτια: ο ήχος διαστρεβλώνεται σε υψηλά επίπεδα έντασης (σε αυτό μπορεί να ευθύνεται το λογισμικό), παρομοίως με το HTC One M7 υπάρχει μια ενοχλητική λάμψη στη κάμερα (lens flaring), παγώνει η εφαρμογή κάμερας, δημιουργούνται φυσαλίδες κάτω από το γυαλί στο μπροστινό μέρος και φαίνεται σαν σπασμένο, και υπάρχουν προβλήματα με το μικρόφωνο και τη συνδεσιμότητα.

Το Google Pixel 2 αναμένεται να διαθέτει καλύτερη κάμερα και chipset. Το αρχικό Pixel αυτή τη στιγμή θεωρείται το κινητό με τη καλύτερη κάμερα στον κόσμο, και σύμφωνα με το 9to5Google, η Google θέλει να διατηρήσει αυτόν τον τίτλο τοποθετώντας έναν ακόμα καλύτερο αισθητήρα κάμερας στο επερχόμενο Pixel. Πέρα από τα περισσότερα megapixels και τα καλύτερα χρώματα, η Google θέλει να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για να προσελκύσει τους ενθουσιώδης/επαγγελματίες φωτογράφους.


Διαβάστε επίσης: Η Razer εξαγόρασε τη Nextbit! Ετοιμάζει το δικό της smartphone;


Google Pixel camera

Στο εσωτερικό του Pixel 2 η Google θα κάνει αρκετές αλλαγές για να κάνει το κινητό ανθεκτικό στο νερό, όπως είναι το Galaxy S7 ή το iPhone 7. Η Google άλλωστε ήθελε και το πρώτο Pixel να ήταν αδιάβροχο, ωστόσο η HTC δεν πρόλαβε να το κάνει επειδή δεν είχε άλλο χρόνο στη διάθεσή της. Επίσης στο εσωτερικό του νέου κινητού θα βρίσκουμε το chipset Snapdragon 835 της Qualcomm. Αρκετές ναυαρχίδες θα το χρησιμοποιήσουν φέτος, και το κινητό της Google δεν θα μπορούσε να είχε κάποιο άλλο. Κάποιες πληροφορίες ισχυρίζονται ότι η Google δοκιμάζει και chip της Intel, όμως δεν γνωρίζουμε αν είναι απλό modem ή ολόκληρο chipset/επεξεργαστής.

Όσο για τη τιμή του, εδώ έχουμε κάποια κακά νέα. Η Google σκοπεύει να κάνει το Pixel $50 ακριβότερο από το πρώτο μοντέλο, και δεδομένου ότι στην Ελλάδα έχει έρθει με τιμή 850€ για το βασικό μοντέλο, στα 900€ το Pixel 2 θα είναι απλά απλησίαστο. Εντούτοις, πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να λανσάρει και μία οικονομικότερη εκδοχή, η οποία αυτή τη στιγμή έχει την κωδική ονομασία «Pixel 2B». Η οικονομικότερη έκδοση θα διαθέτει χαμηλότερου επιπέδου τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.