Η Google σταματάει να αναβαθμίζει τα Nexus 6 και 9

Google Nexus 6

Οι ιδιοκτήτες του smartphone Nexus 6 και του tablet Nexus 9 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα λαμβάνουν από εδώ και πέρα ενημερώσεις λογισμικού. Η Google επιβεβαίωσε ότι καμία από τις δύο συσκευές δεν θα λάβει την επερχόμενη ενημέρωση στην έκδοση Android 7.1.2 Nougat, η οποία έγινε διαθέσιμη σε beta μορφή για τα τελευταία Nexus και Pixel smartphones.


Η Google αποκάλυψε αυτή τη πληροφορία στο Droid Life και δεν μας προκαλεί έκπληξη. Αμφότερα κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2014 και η Google είχε αναφέρει στη σελίδα υποστήριξης ότι δεν θα παρέχει αναβαθμίσεις λογισμικού από τον Οκτώβριο του 2016 και μετά. Η εταιρία κυκλοφόρησε το Android 7.1.1 Nougat για το Nexus 9 τον Δεκέμβριο, και για το Nexus 6 στις αρχές του Ιανουαρίου, επομένως μπορούμε να πούμε ότι έλαβαν μία αναβάθμιση παραπάνω απ’ ότι “έπρεπε.”

Αν έχετε κάποια από τις δύο συσκευές τα καλά νέα είναι ότι η Google θα συνεχίσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Οκτώβριο του 2017. Μπορεί να μην λαμβάνετε νέα χαρακτηριστικά, αλλά τουλάχιστον θα είστε ασφαλείς για καιρό.