XBLOG logo @2x

Η Apple εξηγεί γιατί αφαίρεσε την θύρα ακουστικών 3.5mm από τα iPhone 7

Η Apple ανακοίνωσε τα νέα iPhone 7 και όπως μας είχαν προειδοποιήσει οι φήμες, δεν έχουν θύρα ακουστικών. Γιατί όμως; Η Apple δεν άφησε αναπάντητο αυτό το ερώτημα.

Η Apple αναφέρει ότι η συγκεκριμένη θύρα υπάρχει για πάνω από 100 χρόνια και αυτό δημιουργούσε κάποια προβλήματα:

  • Δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν καλύτερα ακουστικά. Πλέον, όμως, τα ακουστικά που συνδέονται στη θύρα Lightning μπορούν να έχουν περισσότερες δυνατότητες επειδή η θύρα Lightning είναι σύγχρονη. Για παράδειγμα μας έδειξε ένα ζευγάρι ακουστικών τα οποία έχουν ακύρωση θορύβου και δυνατότητα ελέγχου πόσου θορύβου θέλουμε να μπλοκάρουμε μέσω εφαρμογής, και μάλιστα δεν χρειάζονται μπαταρία επειδή μεταφέρεται ρεύμα μέσω της θύρας Lightning.
  • Το jack 3.5 χιλιοστών για τα αναλογικά ακουστικά καταναλώνει χώρο. Η εταιρία αναφέρει ότι ο κόσμος θέλει όλο και περισσότερα πράγματα στο κινητό του, όμως ο χώρος μέσα σε αυτό είναι περιορισμένος. Έτσι είναι ανώφελο να τοποθετούν και jack 3.5mm ενώ υπάρχει ήδη το Lightning.

Η Apple συγκεκριμένα δήλωσε ότι χρειάζεται θάρρος για μια τέτοια κίνηση, όμως πρέπει να γίνει άμα θέλουμε ένα ασύρματο μέλλον.

Η Apple πάντως είναι η μόνη εταιρία που έχει τεράστια επιρροή στην αγορά και μπορεί να θέτει νέα standards σε αυτήν. Πριν μερικά χρόνια αποφάσισε ότι τα DVD δεν έχουν μέλλον και τώρα κανένα σύγχρονο laptop δεν διαθέτει DVD reader, με το λανσάρισμα του iPhone ανάγκασε τους προγραμματιστές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Flash και από πέρσι αυτό το λογισμικό θεωρείται νεκρό και τώρα προσπαθεί να καταργήσει τα αναλογικά ακουστικά επειδή πιστεύει ότι είναι το καλύτερο για όλους μας. Οι Android ναυαρχίδες θα εξακολουθούν να διαθέτουν jack 3.5mm για να “χτυπήσουν” τα iPhone όμως σε μερικά χρόνια τα ασύρματα ακουστικά ίσως το νέο standard εξαιτίας της Apple.

Για όσους εξακολουθούν να θέλουν να χρησιμοποιήσουν αναλογικά ακουστικά με το νέο iPhone 7 τους, η Apple θα προσφέρει έναν αντάπτορα Lightning σε jack 3.5mm. Για τους υπόλοιπους θα προσφέρει νέα ακουστικά EarPods που συνδέονται στην Lightning και για όσους μπορούν να ξοδέψουν παραπάνω θα πουλάει τα καινούργια ασύρματα ακουστικά AirPods.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.