XBLOG logo @2x

Τα αδιάβροχα iPhone 7 και 7 Plus είναι επιτέλους εδώ

Η Apple το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε τα νέα iPhone 7 και 7 Plus τα οποία -ευτυχώς- δεν είναι όπως αναμενόντουσαν. Αντί για μια “βαρετή” αναβάθμιση του iPhone 6s, η Apple παρουσίασε μια σημαντική αναβάθμιση του iPhone η οποία έχει ανανεωμένο design, φοβερές κάμερες και δυνατό hardware. Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι το καλύτερο iPhone που έχουν φτιάξει μέχρι τώρα.

Τα νέα iPhone 7 με λίγα λόγια έχουν ό,τι ακριβώς ζητούσαν οι fans της εταιρίας και όχι μικρές αναβαθμίσεις για να μην μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό. Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, η Apple τον ανανέωσε κρύβοντας τις πλαστικές γραμμές για τις κεραίες. Έρχεται στα ίδια χρώματα που ερχόταν το 6s (σκούρο γκρι, ασημί, χρυσό και ροζ χρυσό), και επίσης σε ένα γυαλιστερό μαύρο με μαύρο λογότυπο στο πίσω μέρος που έχει κλέψει τις εντυπώσεις και τις καρδιές των fans του “μήλου” (ονομάζεται Jet Black). Για να επιτύχει το νέο design η Apple άλλαξε τον τρόπο παραγωγής του σώματος. Φυσικά, το σώμα παραμένει μεταλλικό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple προειδοποιεί: το iPhone 7 γρατζουνιέται εύκολα

apple-iphone-7

Όσο για τις οθόνες, παραμένουν στις 4,7” και 5,5” με ανάλυση 1334×750 pixels (326 ppi) και 1920×1080 pixels (401 ppi) αντίστοιχα. Είναι 25% φωτεινότερες από των προηγούμενων μοντέλων και διαθέτουν ευρεία γκάμα χρωμάτων. Η τεχνολογία 3D Touch όχι μόνο δεν απουσιάζει, όμως έχει περισσότερες χρήσεις με το iOS 10 που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Το κεντρικό κουμπί των iPhone έχει και αυτό ανανεωθεί. Η Apple αναφέρει ότι όπως άλλαξε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τα iPod (προσθέτοντας πριν 10+ χρόνια ροδέλα αφής) και με τα Mac (προσθέτοντας trackpad με Force Touch), έτσι αλλάζει και σήμερα το κουμπί των iPhone. Ξεκινώντας από τα iPhone 7 και 7 Plus, το home button θα είναι ένα συμπαγές κομμάτι, ευαίσθητο στην πίεση, όπως τα trackpad των MacBook και ο χρήστης θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως παλιά. Ακόμη, θα συνεργάζεται με το Taptic Engine (το σύστημα της Apple για την δόνηση) έτσι ώστε να υπάρχει και απτική ανάδραση για ειδοποιήσεις.

Η Apple ως συνήθως δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού. Το μόνο που αποκάλυψε είναι ότι χρησιμοποιεί το νέο chipset A10 Fusion το οποίο ενσωματώνει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή 64-bit και μια εξαπύρηνη μονάδα γραφικών. Οι μισοί πυρήνες της CPU θα χρησιμοποιούνται για τις βαριές διεργασίες και οι άλλοι μισοί για τις βασικές – δύο ελεγκτές θα καθορίζουν σε ποιους πυρήνες θα “περάσουν” ποιες διεργασίες. Η Apple ισχυρίζεται ότι είναι 120 φορές πιο γρήγορο από το πρώτο iPhone, 40% ταχύτερο από το 6s και ότι έχει τον ισχυρότερο επεξεργαστή σε smartphone αυτή τη στιγμή.

apple-iphone-7-plus-camera

Η αμερικάνικη κατασκευάστρια έριξε τεράστιο βάρος στις κάμερες των κινητών. Το iPhone 7 διαθέτει μία 12-megapixels κάμερα με διάφραγμα f/1.8 για 50% περισσότερο φως, οπτική σταθεροποίηση εικόνας, φακό 6 σημείων, 60% ταχύτερο high-speed αισθητήρα, νέο TrueTone flash με 4 LEDs για 50% περισσότερο φως και άλλες σημαντικές βελτιώσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μηχανικοί ανέπτυξαν έναν δικό τους επεξεργαστή εικόνας ο οποίος πραγματοποιεί δισεκατομμύρια ενέργειες σε κλάσματα του δευτερολέπτου για να βγαίνουν οι φωτογραφίες καλύτερες.

Ακόμη, η εταιρία έδωσε λόγο στους χρήστες να προτιμήσουν το Plus μοντέλο. Το Plus τώρα έρχεται με δύο κάμερες στο πίσω μέρος, οι οποίες σε αντίθεση με άλλες ναυαρχίδες χρησιμεύουν πολύ. Στο iPhone 7 Plus οι δύο κάμερες έχουν 12-megapixels η καθεμία και συγκεκριμένα η μία είναι ευρυγώνια (28mm) και η άλλη telephoto (56mm). Το λογισμικό συνδυάζει τις λήψεις των δύο καμερών και για αυτό επιτρέπει στον χρήστη να κάνει 2x οπτικό zoom ή μέχρι 10x ψηφιακό zoom, χωρίς όμως να χάσει ποιότητα, σύμφωνα με την Apple.

Η Apple αναφέρει ότι έδειξε τις κάμερες των iPhone 7 σε επαγγελματίες φωτογράφους και ξετρελάθηκαν χάρη στα χρώματα και τις λεπτομέρειες των φωτογραφιών. Ακόμη, μας έδειξε ότι πρόκειται να φέρουν ένα νέο χαρακτηριστικό στο Plus μοντέλο το οποίο κανένα άλλο smartphone δεν διαθέτει «από το κουτί:» όπως στις DSLR που μπορείς να εστιάσεις σε ένα αντικείμενο μπροστά σου, και το background φαίνεται θολό, έτσι θα μπορείς να το κάνεις και στο iPhone με τη νέα λειτουργία “Πορτρέτο” στη κάμερα που θα προστεθεί με ενημέρωση λογισμικού αργότερα. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας τόνισε ότι καινοτομούν σε αυτό το κομμάτι.

Τελειώνοντας με το κομμάτι της κάμερας, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι εμπρόσθιες κάμερες έχουν αναβαθμιστεί και τώρα έχουν ανάλυση 7-megapixels (από 5MP). Και στην μπροστινή κάμερα έχουμε ωραία χρώματα και σταθεροποίηση εικόνας για τέλειες selfies.

apple-iphone-7-iphone-7-plus

Η Apple δεν μπήκε ούτε στον κόπο να αποκαλύψει τις χωρητικότητες των μπαταριών σε μιλιαμπερώρια. Απλά ανέφεραν ότι έχουν βελτιωμένες μπαταρίες. Το μικρό μοντέλο θα αντέχει δύο παραπάνω ώρες από το 6s και το μεγάλο μία παραπάνω ώρα από το 6s Plus “που είχε ήδη καταπληκτική αυτονομία.”

Τα ευχάριστα νέα για τους οπαδούς των iPhone δεν σταματούν εδώ. Τα νέα iPhone 7 και 7 Plus είναι πλέον αδιάβροχα και πιστοποιημένα με το πρωτόκολλο IP67. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βουτηχτούν στο νερό έως 1 μέτρο για 30 λεπτά χωρίς να πάθουν τίποτα, όπως και οι Android ναυαρχίδες. Η Apple δεν το έκανε για να το παίρνετε μαζί σας στην παραλία, αλλά για να αντέχει άμα πέσετε κατά λάθος στην πισίνα ή άμα βρέχει και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

apple-iphone-7-home-button

Το τελευταίο σημαντικό κομμάτι είναι ο ήχος. Πλέον διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία στο πάνω και το μέρος του. Εκεί σταματάνε τα καλά νέα. Τα κακά είναι ότι οι φήμες επαληθεύτηκαν και τελικά η αναλογική θύρα ακουστικών (3.5mm) αποτελεί παρελθόν. Αντ’ αυτού η Apple προτρέπει τους χρήστες να χρησιμοποιούν ακουστικά που συνδέονται στη θύρα Lightning επειδή προσφέρουν καλύτερο ήχο και περισσότερες λειτουργίες (π.χ. ακύρωση θορύβου), ασύρματα ακουστικά ή τα παλιά τους ακουστικά 3.5mm χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα Lightning σε jack 3.5mm που θα δίνει δώρο μαζί με τα κινητά.

Τέλος, μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν στα νέα iPhone είναι η χωρητικότητα. Μετά από χρόνια, η Apple επιτέλους σταμάτησε να πουλάει ναυαρχίδες με μόλις 16 GB μνήμη και τώρα διαθέτει μοντέλα με 32 GB, 128 GB και 256 GB χωρητικότητα. Η αντίστοιχη αλλαγή θα εφαρμοστεί άμεσα και στα iPhone 6s.

apple-iphone-7-call

Τα iPhone 7 και 7 Plus θα κυκλοφορήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες διάθεσής τους, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Η τιμή τους ξεκινάει από 649 δολάρια για το iPhone 7 και από 769 δολάρια για το iPhone 7 Plus (παραμένουν οι ίδιες).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.