XBLOG logo @2x

Apple AirPods: Τα ασύρματα ακουστικά των $159

Η Apple το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε τα νέα iPhone 7 και 7 Plus τα οποία δεν έρχονται με αναλογική θύρα ακουστικών επειδή το μέλλον είναι ασύρματο. Και για όσους θέλουν ασύρματα ακουστικά, η Apple ανακοίνωσε τα Apple AirPods.

Τα Apple AirPods ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα Samsung Gear IconX, Bragi Dash και Earin. Όμως η Apple τα δημιούργησε με τον δικό της τρόπο προσφέροντας κάποιες επιπλέον λειτουργίες που δεν μπορούν να έχουν τα υπόλοιπα προϊόντα των ανταγωνιστών.

Τα AirPods μέσα στη θήκη τους
Τα AirPods μέσα στη θήκη τους

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από την θήκη. Όπως και άλλα αντίστοιχα ακουστικά, έτσι και τα AirPods διαθέτουν μια ειδική θήκη η οποία θυμίζει κουτάκι τσίχλας. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα ακουστικά σε αυτή την θήκη για να μην τα χάσουν και παράλληλα μπορούν να τα φορτίσουν επειδή διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία.

Στην “καρδιά” των AirPods υπάρχει το νέο chipset Apple W1 το οποίο αναλαμβάνει την σύνδεση των ακουστικών με το κινητό. Η σύνδεση πραγματοποιείται μέσω Bluetooth, επομένως θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλες συσκευές σαν ακουστικά αλλά χωρίς τις έξτρα λειτουργίες τους. Όσοι έχετε Apple συσκευή μπορείτε να τα συνδέσετε άμεσα, δεν απαιτείται ζεύγη και μόλις ανοίξετε την ειδική θήκη τους θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη του κινητού σας για σύνδεση.

Το chipset Apple W1 μπορεί να καταλάβει άμα φοράτε μόνο το ένα ακουστικό και δεν ξεκινάει την αναπαραγωγή της μουσικής άμα δεν φορέσετε και το δεύτερο και καταλαβαίνει αν τα έχετε φορέσει ανάποδα. Τα AirPods διαθέτουν ακόμη μικρόφωνα και δύο επιταχυνσιόμετρα για την ενεργοποίηση της Siri όταν κάνετε double-tap. Φυσικά, μέσω της Siri μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να ρωτήσετε διάφορα (π.χ. τον καιρό ή οδηγίες για ένα μέρος) ή να εκτελέσετε διάφορες ενέργειες (π.χ. να αυξήσετε την ένταση).

Η αυτονομία τους είναι μόλις 5 ώρες, όμως η θήκη μπορεί να τους προσφέρει παραπάνω από 24 ώρες αυτονομία. Με μόλις ένα τέταρτο φόρτισης έχετε 3 ώρες αυτονομία.

Τα Apple AirPods θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο με κόστος $159 -είναι πιο φθηνά από τα Gear IconX της Samsung- και θα υποστηρίζουν τις συσκευές που τρέχουν iOS 10, watchOS 3 και macOS Sierra.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple εξηγεί γιατί αφαίρεσε την θύρα ακουστικών 3.5mm από τα iPhone 7

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.