XBLOG logo @2x

GGD #5 σε Christmas Mood

Προχθές έγινε το GGD #5 και τελευταίο για το 2008. Και αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Nixon, με ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις. Μπαίνω κατευθείαν στα της συνάντησης…

Μετά το “καλώς ήρθατε” της Δέσποινας Μπακιρτζή μας μίλησε πρώτα η δικηγόρος Έλενα Σπυροπούλου. Αντικείμενο της παρουσίασής της ήταν τι να προσέξει κανείς όσον αφορά το νομικό κομμάτι για να ξεκινήσει μία start up, τις μορφές εταιρειών που μπορούμε να επιλέξουμε και πώς θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες.

Στη συνέχεια μας μίλησε η Εβίτα Παρασκευοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου της Ελλάδας του σωματείου «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία». Τα όσα είπε για την εθελοντική δράση στις αφρικανικές χώρες ήταν ιδιαίτερα σημαντικά.

Καταλαβαίνω ότι χωρίς εθελοντές στις χώρες αυτές τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και αξίζει ένα μπράβο σε όσους ασχολούνται με κάτι τέτοιο (από γιατρούς και νοσηλευτές μέχρι όσους μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια).

Όταν η Εβίτα τελείωσε την ομιλία της, η Δέσποινα κάλεσε κάποιον web developer να αναλάβει το site του σωματείου kosmosxorispolemous.gr και προσφέρθηκε η Βίκυ Κολοβού. Το σωματείο επίσης διαθέτει και blog.

Μετά ήταν η σειρά της Χριστίνας Καραβατά που είναι Διευθύντρια Marketing της Fujitsu Siemens. Στο ggd.gr είχα διαβάσει ότι η Χριστίνα “θα μας μετέφερε την εμπειρία της μέσα από μία μέρα δουλειάς με μοναδικό executive assistant την τεχνολογία”, τελικά όμως είδα περισσότερο μία παρουσίαση της εταιρείας στην οποία εργάζεται και η οποία ήταν και χορηγός του event.

Ακολούθησε ο Στέφανος Καράγκος, ο οποίος για ακόμα μία φορά ήταν απολαυστικός! Αντικείμενο της παρουσίασής του ήταν να… σκοτώσουμε τα bullets! Δηλαδή να βγάλουμε τα bullets από τις παρουσιάσεις μας και να προτιμήσουμε στις παρουσιάσεις μας 90άρες στιγμές γραμμάτων (90 pt) για να κάνει “μπαμ” το μήνυμά μας, να βάζουμε φωτογραφίες και η παρουσίασή μας να “ξεχειλίζει” από πάθος!

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε η κλήρωση για το δώρο του GGD, όπως κάθε φορά. Αυτή τη φορά κληρώθηκε ένα netbook Fujitsu-Siemens Amilo Mini, το οποίο κέρδισε η Εβίτα από το σωματείο «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία».

Αφού ολοκληρώθηκε και η κλήρωση βγήκαμε από την αίθουσα κινηματογραφικών προβολών στο bar του Nixon για ποτό, ελαφρύ φαγητό, γλυκά και άφθονο networking!

Τις φωτογραφίες που τράβηξα στο GGD #5 μπορείτε να τις δείτε στο flickr μου με ένα κλικ εδώ (ενώ το photo set με φωτογραφίες από όλα τα GGD βρίσκεται εδώ).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.