XBLOG logo @2x

Facebook: Ραγδαία ανάπτυξη των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης

Τα νέα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook δείχνουν τη ραγδαία ανάπτυξη των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το Facebook αριθμεί πλέον 140 εκατομμύρια μέλη, ενώ καθημερινά γίνονται 600.000 νέες εγγραφές. Περισσότεροι από τους μισούς δεν ανήκουν σε κάποιο κολλέγιο, ενώ η πλειοψηφία ανήκει στην ηλικιακή ζώνη των 25 ετών και άνω.

Η ανάπτυξη του Facebook είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού το 70% της κίνησής του προέρχεται από επισκέπτες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ είναι μεταφρασμένο σε 35 γλώσσες με άλλες 60 να έπονται.

Κάθε χρήστης έχει κατά μέσο όρο 100 “φίλους”, ενώ παγκοσμίως ξοδεύονται καθημερινά 2.6 δισεκατομμύρια λεπτά στην ιστοσελίδα. Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια χρήστες ενημερώνουν το status τους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές που υπάρχουν πλέον στο Facebook φτάνουν τις 52.000, ενώ κάθε μέρα προστίθενται σε αυτές 140 νέες εφαρμογές. Είναι ενδεικτικό ότι για τις εφαρμογές αυτές έχουν ασχοληθεί 660.000 προγραμματιστές από 180 χώρες και το 95% των χρηστών της ιστοσελίδας έχει χρησιμοποιήσει έστω μια φορά κάποια από αυτές.

Αναλυτικότερα όλα τα στατιστικά στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

[photo by eston]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.