XBLOG logo @2x

Γιατί είναι προτιμότερο να έχεις ένα blog και όχι πέντε

Αρκετές φορές στο παρελθόν σκέφτηκα να ανοίξω κι άλλο blog. Την ίδια σκέψη έχουμε κάνει και με τον Τάσο, να ανοίξουμε άλλο ένα blog, αντικείμενο του οποίου θα είναι ένα θέμα, ένα θεματικό blog πχ για τα κινητά τηλέφωνα ή κάτι άλλο.

Κάποιες φορές πήγα ένα βήμα παρακάτω, κατοχύρωσα το domain name που ήθελα, το έστησα γρήγορα στο blogger.com, έκανα 1-2 post, με τη σκέψη ότι αν “περπατήσει” και δω ότι θέλω να το συνεχίσω να το μεταφέρω σε wordpress με δικό μου web hosting.

Αποτέλεσμα;

Έκανα μερικά πρώτα post, ήρθαν 50, 100, 200 επισκέπτες, μετά όμως αραίωσα τις δημοσιεύσεις μέχρι που τις σταμάτησα τελείως και πάτησα την επιλογή διαγραφής του blog.

Γι΄αυτό καταλήγω (αυτή την περίοδο, δε ξέρω αν θα αλλάξω γνώμη σε πέντε χρόνια) ότι είναι καλύτερα να έχει κανείς ένα blog και όχι πέντε.

Το να γράφει κανείς ένα blog βλέπω ότι, όσο περνάει ο καιρός, απαιτεί αρκετό χρόνο. Χρόνο για να ενημερωθείς γύρω από το αντικείμενα που σε ενδιαφέρουν να ποστάρεις, χρόνο για να σκεφτείς ένα θέμα που θες να ποστάρεις, χρόνο για να γράψεις το post.

Προσθέστε και τον χρόνο που χρειάζεσαι για να παρακολουθείς τα σχόλια που αφήνουν οι αναγνώστες του blog σου και τον χρόνο που χρειάζεσαι για να απαντήσεις σε αυτά.

Φυσικά τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα αν έχεις 2-3 φίλους – συνεργάτες, όπου μπορεί πχ ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο σε 2-3 blog, αλλά αυτό το μοντέλο περισσότερο έχει εφαρμογή στο εξωτερικό, όπου οι επιλογές για διαφημίσεις είναι πολύ περισσότερες, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα κέρδη, που επιτρέπουν σε ιδιοκτήτες blog να κάνουν μερικά “ανοίγματα”, προσλαμβάνοντας κάποιους συντάκτες.

Αν διαβάζει κανείς που διαχειρίζεται περισσότερα από ένα blog και τα ανανεώνει καθημερινά, θα ήθελα να διαβάσω σχόλια και απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα…

[photo by Jacob Bøtter]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.