XBLOG logo @2x

Το Facebook αλλάζει ριζικά – Δείτε τις πρώτες εικόνες

Η Facebook διοργάνωσε το συνέδριο F8, όπου ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg αποκάλυψε τα μεγάλα σχέδια που έχουν για το κοινωνικό δίκτυο.

Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται η ανασχεδίαση το Facebook, η βελτίωση των Ομάδων (Groups) και των Εκδηλώσεων (Events), αλλά και η αλλαγή… φιλοσοφίας. Πλέον ο Zuckerberg παίρνει στα σοβαρά την ιδιωτικότητα των χρηστών και θέλει να αφήσει πίσω του τα σκάνδαλα που τάραξαν την εταιρία πριν από λίγο καιρό.

Η επανασχεδίαση του Facebook

Facebook redesign 2019 News Feed

Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα πραγματοποιήσει η αμερικάνικη εταιρία είναι η ριζική επανασχεδίαση του website και των εφαρμογών για κινητά. Τo site και οι εφαρμογές θα μοιράζονται την ίδια σχεδιαστική γλώσσα, σε αντίθεση με τις σημερινές εκδόσεις που διαφέρουν δραστικά. Έτσι οι χρήστες θα βλέπουν παντού ένα γνώριμο γραφικό περιβάλλον, αν και στην αρχή θα πρέπει να συνηθίσουν την επανασχεδιασμένη έκδοση του site η οποία έχει λίγες ομοιότητες με την σημερινή.

Οι ομάδες του Facebook

Facebook Groups

Σύμφωνα με την εταιρία, 400 εκατομμύρια χρήστες του Facebook είναι μέλη σε ομάδες. Για αυτό το λόγο ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές που θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη: η καρτέλα του Groups θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ανανεωμένου μενού του Facebook, και πατώντας το κουμπί του θα εμφανίζεται μια ξεχωριστή ροή αναρτήσεων από τις ομάδες που συμμετέχει ο χρήστης. Μέσα σε αυτή την ροή θα εμφανίζονται και προτάσεις για άλλες ομάδες που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του χρήστη.

Αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί άμεσα στις εφαρμογές του δικτύου για iOS και Android, ενώ στο site θα αργήσει μερικούς μήνες.

Γενικά η Facebook ρίχνει βάρος στις ομάδες και για αυτό θα εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του δικτύου, όπως στο Marketplace και στο Watch. Επιπλέον θα μπορείτε να αναρτάτε σε ομάδες απευθείας από την ροή ή το προφίλ σας.

Εκδηλώσεις

New Facebook app

Στο ανανεωμένο μενού του Facebook, και δίπλα στην καρτέλα των ομάδων, θα προστεθεί η καρτέλα των εκδηλώσεων. Για να σε βοηθήσει να βρεις εκδηλώσεις δίπλα σου, η εταιρία θα προσθέσει σε αυτή τη καρτέλα έναν πλούσιο χάρτη της περιοχής σου με τα events που θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Θα προστεθούν επίσης διάφορες επιλογές για να βρίσκεις εκδηλώσεις με ευκολία.

Μίλα με αγνώστους…

Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές που δίνουν οι μητέρες στα παιδιά τους είναι να μην μιλάνε σε αγνώστους. Ο Mark φαίνεται ότι δεν πήρε το μήνυμα…

Η νέα ενότητα του Facebook ονομάζεται “Meet New Friends” και προτρέπει τους χρήστες να βρίσκουν άγνωστους με κοινά ενδιαφέροντα για να μιλήσουν μεταξύ τους και να γίνουν φίλοι. Αυτή η ενότητα θα εμφανίζεται σε διάφορα μέρη του δικτύου.


Διαβάστε επίσης: devolo: Πέντε tips για καλύτερο και ταχύτερο WiFi στο σπίτι σας


Secret Crush

Facebook Secret Crush

Το τελευταίο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε για το “νέο Facebook” ονομάζεται Secret Crush. Με το Secret Crush μπορείτε να επιλέξετε έως και 9 φίλους σας που έχετε ερωτευτεί, και αν κάποιος από αυτούς σας προσθέσει στη δική του λίστα, θα γίνει “ταίριασμα” και θα ειδοποιηθείτε για να αρχίσετε να μιλάτε μέσω του Messenger. Φυσικά οι λίστες θα είναι ιδιωτικές και μόνο αν υπάρξει “ταίριασμα” θα εμφανιστεί στον άλλον το σχετικό μήνυμα.

Το Secret Crush θα γίνει αρχικά διαθέσιμο για 14 χώρες, μέσα στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Βίντεο από τη νέα εμφάνιση του Facebook

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.