XBLOG logo @2x

Facebook Messenger: Ξεκίνησαν οι τακτικές διαφημίσεις – βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής

Το Facebook αναζητώντας νέα μέρη για να τοποθετήσει διαφημίσεις, καθώς η κύρια εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου του είναι ήδη αρκετά φορτωμένη, αποφάσισε ότι ο χώρος που υπάρχει στο Messenger δεν έχει αξιοποιηθεί αρκετά. Έτσι ξεκίνησε εκεί την εντατικοποίηση των διαφημίσεων και μάλιστα, όχι στατικές, αλλά σε μορφή βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής, που ασφαλώς είναι αρκετά αποδοτικότερες για τα κέρδη της εταιρίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες αρχίζουν να αντιδρούν έντονα με αυτή την κίνηση, καθώς πιστεύουν ότι θα γίνονται αρκετά ενοχλητικές και αδιάκριτες, αφού θα εμφανίζονται και θα παίζουν ανάμεσα στις συνομιλίες του χρήστη. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του τμήματος Messenger Ads, Στέφανος Λουκάκος, δήλωσε ότι:

“Προτεραιότητα μας είναι η εμπειρία που βιώνει ο χρήστης. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πως θα λειτουργήσει αυτό το μοντέλο. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα από τις δοκιμές μας δεν έχουν δείξει κάποια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν την υπηρεσία Messenger οι χρήστες ή στον αριθμό των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν.”

Ο νέος τρόπος διαφημίσεων έχει ήδη αρχίσει και έτσι θα χρειαστεί κάποιος καιρός ώστε σταδιακά να εφαρμοστεί ευρέως.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.