XBLOG logo @2x

Facebook Pages: Νέα εμφάνιση και αλλαγές

Εδώ και μερικές μέρες οι διαχειριστές των σελίδων στο Facebook βλέπουν την επιλογή να κάνουν upgrade τη σελίδα ή τις σελίδες τους προκειμένου αυτές να έχουν νέα εμφάνιση και κάποιες νέες λειτουργίες. Οι σελίδες πλέον μοιάζουν ή για να το θέσω καλύτερα είναι σχεδόν ίδιες όσον αφορά το σχεδιασμό με τα προφίλ των χρηστών, ενώ η βασικότερη αλλαγή είναι… Ό,τι μπορεί πλέον κανείς να χειρίζεται το Facebook χρησιμοποιώντας ως προφίλ χρήστη αυτό της σελίδας ή των σελίδων που διαχειρίζεται.

Δηλαδή, εγώ για παράδειγμα, που διαχειρίζομαι τη σελίδα του XBLOG.gr, μπορώ πλέον να επιλέξω να “φαίνομαι” στο Facebook ως “XBLOG.gr” και όχι ως “John Karakatsanis” που είναι το όνομα που έχει το προφίλ μου στο Facebook. Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί από την επιλογή που υπάρχει στα δεξιά σε κάθε σελίδα, δείτε το screenshot που ακολουθεί.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες αλλαγές που συναντάμε στις νέες σελίδες στο Facebook είναι οι εξής:

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες στο πάνω μέρος

Στο πάνω μέρος της σελίδας σας στο Facebook πλέον εμφανίζονται οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες που έχετε προσθέσει σε αυτήν. Έτσι οι χρήστες της σελίδας σας δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν κλικ στην επιλογή “Photos” για να δουν φωτογραφίες, όπως χρειαζόταν μέχρι πρότινος, αφού οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες είναι άμεσα προσβάσιμες από το πάνω μέρος της σελίδας.

Μενού επιλογών όπως στα προφίλ των χρηστών

Όπως έγινε και στην εμφάνιση των προφίλ των χρηστών του Facebook, έτσι και στις σελίδες πλέον το μενού για τις επιλογές της σελίδας μεταφέρθηκε από το πάνω μέρος στο αριστερό μέρος της σελίδας. Έτσι αν για παράδειγμα στη σελίδα σας είχατε επιλογές όπως Wall, Info, Photos, Video κλπ, αυτές οι επιλογές πλέον είναι προσβάσιμες από το αριστερό μέρος της σελίδας.

Τα top post στο Wall της σελίδας

Οι admin των σελίδων πλέον έχουν δύο επιλογές για να βλέπουν τον «τοίχο» της σελίδας τους. Η πρώτη εμφανίζει όλα τα post που έχετε κάνει εσείς αλλά και οι χρήστες (fans) της σελίδας σας (μπορείτε να δείτε τα post που έχετε κάνει μόνο εσείς ως admin αλλά και τα post που έχουν κάνει οι χρήστες) και η δεύτερη (admin view) εμφανίζει τα recent posts ενώ μέσω μιας δεύτερης επιλογές (hidden posts) μπορείτε να δείτε τα post των χρηστών σας που επιλέξατε να «κρύψετε».

Νέες ρυθμίσεις

Ενώ βρίσκεστε στη σελίδα σας στο Facebook, κάνοντας κλικ στο κουμπάκι “Edit Page” που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέγοντας στο αριστερό μέρος “Your Settings”, μπορείτε να επιλέξετε αν στη σελίδα σας θα εμφανίζεστε με το όνομα της σελίδας (στη δική μου περίπτωση ως “XBLOG.GR”, αλλά και να επιλέξετε αν θα λαμβάνετε email κάθε φορά που κάποιος ποστάρει κάτι στη σελίδα σας ή κάθε φορά που σχολιάζει σε κάποιο posted item στη σελίδα σας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.