XBLOG logo @2x

Folx PRO Review: Ο απόλυτος torrent/download manager για Mac;

Πολλοί χρήστες υπολογιστών δεν κατεβάζουν συχνά αρχεία από το Internet, αλλά άμα είστε σαν εμένα και κατεβάζετε πολλαπλά αρχεία κάθε μέρα, τότε πιθανότατα χρειάζεστε έναν διαχειριστή όλων αυτών των αρχείων. Τέτοια προγράμματα, γνωστά ως «download manager», υπάρχουν αρκετά για Windows και Mac υπολογιστές, όμως σήμερα θα επικεντρωθούμε στο Folx, ίσως το καλύτερο torrent & download manager για τους υπολογιστές της Apple.

Το Folx το έχει αναπτύξει η Eltima Software, η γερμανική εταιρία πίσω από το Cargo VPN το οποίο παρουσιάσαμε πρόσφατα. Η Eltima ειδικεύεται σε λογισμικό για υπολογιστές με Windows ή macOS, αλλά έχει αναπτύξει και apps για Android και iOS συσκευές.

Download files… like a pro

Eltima Folx Pro Torrent download details

Το Folx είναι ένα μικρό και απλό πρόγραμμα για Mac, με υποστήριξη για Retina οθόνες. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η λήψη αρχείων από ιστότοπους και για αυτό έχει κάποια χαρακτηριστικά αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά που δεν θα βρείτε στους browsers:

  • Σύστημα ετικετών. Ό,τι κατεβάζετε παίρνει μια ετικέτα για εύκολη εύρεση. Για παράδειγμα, άμα κατεβάζετε μια ταινία, θα παίρνει την ετικέτα «Ταινία,» ή αν κατεβάζετε πρόγραμμα θα παίρνει την ετικέτα «Εφαρμογή.» Μπορείτε να διαχειριστείτε τις ετικέτες και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μία. Ουσιαστικά δουλεύει αναλύοντας την επέκταση του αρχείου (π.χ. όλα όσα είναι .mp3 παίρνουν την ετικέτα «Μουσική»).
  • Ταχύτερες λήψεις. Κάθε φορά που κατεβάζετε κάτι, το Folx χωρίζει τη λήψη σε έως 20 τμήματα και έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη ταχύτητα λήψης. Αυτό μπορεί να μην δουλεύει σε ορισμένα sites για λόγους ασφαλείας, επομένως θα έχετε την απλή ταχύτητα όπως όλοι οι άλλοι, αλλά θα επωφεληθείτε από αυτό σε μεγάλα αρχεία.
  • Επαναφορά μετά από διακοπή. Σας έχει τύχει να περιμένετε για ώρες να κατέβει ένα αρχείο, και μόλις φτάσει στο 90% να διακοπεί και να πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή επειδή έπεσε για λίγο η σύνδεση; Δυστυχώς οι browsers δεν κάνουν τίποτα για αυτό το πρόβλημα, όμως το Folx μπορεί να επαναφέρει τη λήψη ενός αρχείου από το σημείο που σταμάτησε. Επιπλέον υπάρχει κουμπί παύσης.
  • Έλεγχος της ταχύτητας. Ελέγξετε και θέστε όρια στη ταχύτητα λήψης αρχείων για να μην έχετε κακή σύνδεση στο Internet όταν ο υπολογιστής σας κατεβάζει με ταχύτητα τα αρχεία.

Screenshots

Ο απλούστερος torrent client για Mac

Eltima Folx Pro Dock icon
Το εικονίδιο στο Dock δείχνει τις ταχύτητες λήψεις και ανεβάσματος.

Η Eltima έχει σχεδιάσει το Folx για να είναι το μοναδικό πρόγραμμα που θα χρειαστείτε όταν κατεβάζετε αρχεία. Για αυτό έχει ενσωματώσει και τη δυνατότητα να κατεβάζετε torrents. Η δωρεάν έκδοση του προγράμματος σας επιτρέπει να κατεβάζετε torrents μέσω .torrent αρχείων ή magnet links, ενώ στη Pro έκδοση μπορείτε να ψάξετε στα μεγαλύτερα sites για να βρείτε το αρχείο που ψάχνετε.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως ο έλεγχος ταχύτητας και το σύστημα ετικετών, εφαρμόζονται και στα torrents.

Screenshots

Επιπλέον Χαρακτηριστικά

Τα παραπάνω είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Folx. Επιπλέον υπάρχουν:

  • Browser extensions έτσι ώστε όσα κατεβάζετε να ανοίγουν πάντα στο Folx.
  • Μπορείτε να ορίσετε πότε θέλετε να κατέβει ένα αρχείο και τι θα γίνει στην ολοκλήρωση της λήψης (τερματισμός υπολογιστή, sleep mode, ή έξοδος από το app).
  • Τα τραγούδια και τα βίντεο που κατεβάζετε μπορούν να περαστούν στο iTunes.
  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα στοιχεία σύνδεσης σε έναν ιστότοπο για να κατεβάζετε αρχεία όπου χρειάζεται πιστοποίηση χρήστη (δυστυχώς δεν δουλεύει σε όλα τα sites για λόγους ασφαλείας).
  • Μπορείτε να κατεβάσετε βίντεο (και από το YouTube), ακόμα και αν είναι με περιορισμό ηλικίας ή ιδιωτικά.

Screenshots

Επίλογος

Το Folx δεν προορίζεται για όλους τους χρήστες. Άλλα άμα είστε από αυτούς που κατεβάζουν συνέχεια αρχεία αξίζει να το δοκιμάσετε. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προσφέρονται στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, και άμα ενδιαφέρεστε για τον διαχωρισμό της λήψης σε 20 τμήματα, τον προγραμματισμό των λήψεων, την αναζήτηση torrents και κάποιων άλλων χαρακτηριστικών θα πρέπει να αγοράσετε τη Pro έκδοση για $19.95.

Θετικά Αρνητικά
Απλή και μοντέρνα διεπαφή χρήστη Δεν έχει RSS reader
3-σε-1: Μία εφαρμογή για λήψη αρχείων, βίντεο και torrents
Δίνει τον απόλυτο έλεγχο επάνω στις λήψεις

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.