XBLOG logo @2x

Airy review: Κατεβάστε YouTube βίντεο σε Mac/PC με 1 κλικ

Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να δείτε το νέο βίντεο του αγαπημένου σας YouTuber όμως δεν έχετε σύνδεση στο Internet;

Μέχρι να έρθει επίσημη υποστήριξη για offline παρακολούθηση στο YouTube ή η Google λανσάρει την υπηρεσία YouTube Red στην Ελλάδα θα πρέπει να βασιζόμαστε σε προγράμματα ξένων προγραμματιστών. Ένα από αυτά είναι και το Airy της Eltima.

Η Eltima είναι μια Γερμανική εταιρία λογισμικού για την οποία έχουμε μιλήσει στο παρελθόν μέσω των reviews για τα Folx PRO, τον απόλυτο torrent/download manager για Mac, και Cargo VPN, μια νέα και πολλά υποσχόμενη VPN υπηρεσία. Πριν ξεκινήσουμε το review του Airy θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατεβάζοντας τα βίντεο άλλων χωρίς την άδεια τους θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων τους — χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη.

YouTube downloader

Eltima Airy main window
Στο παράθυρο που ανοίγει απλά βάζετε το URL και πατάτε “Download.”

Το Airy είναι ένα μικρό και ελαφρύ προγραμματάκι για Mac και Windows PC το οποίο σας επιτρέπει με τεράστια ευκολία να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube. Μόλις συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Google, μπορείτε να επικολλήσετε το URL του βίντεο στο Airy, να διαλέξετε την επιθυμητή ποιότητα που θέλετε να το έχετε, και πατάτε “Download” για να αρχίσει η λήψη. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Airy.

Τα περισσότερα βίντεο κατεβαίνουν σε MP4 ή 3GP format και είναι διαθέσιμα σε διάφορες αναλύσεις, από το αγαπημένο 144p έως 4320p (8K). Για όσους ακούνε μουσική “κλέβοντας” τα τραγούδια μέσω του YouTube, υπάρχει και η επιλογή να κατεβάσετε τα video clips σε MP3 μορφή. Δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή για το bitrate, επομένως όλα κατεβαίνουν στα 256Kbps.

Ακόμη, αξίζει να αναφέρουμε ότι κατεβάζει και τους υπότιτλους σε ένα δεύτερο αρχείο με SRT format. Οι υπότιτλοι στα περισσότερα βίντεο είναι στα Αγγλικά, όμως βοηθάνε πολύ όταν βλέπετε ένα βίντεο από έναν ξένο YouTuber.

Μόλις κατεβάσετε τα βίντεο μπορείτε να τα δείτε από οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο του υπολογιστή σας ή να το μεταφέρετε στο κινητό σας. Τα βίντεο κατεβαίνουν στα πιο διαδεδομένα format και δεν θα συναντήσετε πρόβλημα συμβατότητας.

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά

Eltima Airy hero preferences
Οι ρυθμίσεις.

Το Airy είναι ένα πολύ απλό πρόγραμμα και αυτές είναι οι ακόλουθες ρυθμίσεις του: επιλογή φακέλου για τις λήψεις, ερώτηση για τον φάκελο λήψης για κάθε νέο βίντεο, και αποστολή στατιστικών στην εταιρία για να βελτιώσει το πρόγραμμα.

Η Eltima δεν έχει αναπτύξει κάποιο extension/plugin για τους browsers, όμως υπάρχει η επιλογή να αποθηκεύσετε τον σελιδοδείκτη “Open in Airy” τον οποίο κάθε φορά που τον πατάτε ανοίγει το πρόγραμμα για τη λήψη του βίντεο.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η δωρεάν έκδοση του Airy έχει περιορισμό για δύο λήψεις κάθε φορά. Μόλις αγοράσετε τη πλήρη έκδοση θα μπορείτε να βάλετε άπειρα βίντεο για να κατέβουν ή/και ολόκληρες playlists με ένα μόλις κλικ.

Επίλογος

Το Airy είναι ένα απλό πρόγραμμα στη χρήση. Κάνε ένα πράγμα και το κάνει καλά, αφού όσο καιρό το δοκιμάζαμε δεν βρήκαμε ούτε ένα bug, τα βίντεο κατεβαίνουν γρήγορα και έχει καλό γραφικό περιβάλλον. Για όλα αυτά η Eltima ζητάει $20. Αν τα $20 σας ακούγονται πολλά τότε μπορείτε κάλλιστα να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση που έχει μερικούς περιορισμούς.

Άμα έχετε Mac υπολογιστή μπορείτε να το βρείτε εδώ, ενώ άμα έχετε Windows PC μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Θετικά Αρνητικά
Εύκολο γραφικό περιβάλλον για άμεση λήψη των βίντεο Η δωρεάν έκδοση έχει περιορισμό δύο λήψεων κάθε φορά
Ο σελιδοδείκτης των browsers κάνει τη λήψη των βίντεο ακόμα πιο εύκολη Τα μουσικά αρχεία κατεβαίνουν μόνο σαν MP3 στα 256Kbps
Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρες playlists

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.