XBLOG logo @2x

Η νέα εταιρία του Elon Musk θέλει να ενσωματώσει chips στον εγκέφαλό μας

Ο Elon Musk, ο διάσημος Διευθύνων Σύμβουλος των SpaceX και Tesla, στηρίζει μια νέα επιχείρηση που ονομάζεται Neuralink, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal. Η εταιρία θα ειδικεύεται στη δημιουργία συσκευών που μπορούν να εμφυτεύονται στον εγκέφαλο του ανθρώπου, με στόχο να ενώσουν τους ανθρώπους με το λογισμικό και να τους “συγχρονίσουν” με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Στη πράξη όλα αυτά σημαίνουν ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν ενισχυμένη μνήμη ή πιο άμεση σύνδεση με τις συνδεδεμένες συσκευές τους.


Ο Musk είχε μιλήσει μερικές φορές για την ύπαρξη της Neuralink τους τελευταίους έξι μήνες. Την τελευταία φορά, είχε πει σε κοινό στο Ντουμπάι, «Με την πάροδο του χρόνου πιστεύω ότι μάλλον θα δούμε πιο στενή σχέση της βιολογικής νοημοσύνης με την ψηφιακή νοημοσύνη.» Πρόσθεσε ότι έχει να κάνει με το εύρος ζώνης και την ταχύτητα σύνδεσης του εγκεφάλου μας με την ψηφιακή έκδοση του εαυτού μας.

Αρχικός στόχος της Neuralink φαίνεται πως θα είναι η δημιουργία ενός κρανιακού chip που θα μπορούσε να βοηθήσει σε περιπτώσεις ατόμων με εκφυλιστικά νοσήματα του νευρικού συστήματος. Για την ώρα έχει καταχωριστεί επίσημα ως εταιρεία διεξαγωγής ιατρικών ερευνών στην Καλιφόρνια (από τον περασμένο Ιούλιο), ενώ το Reuters μεταδίδει ότι έχει εντάξει στο δυναμικό της ακαδημαϊκούς που ειδικεύονται στον τομέα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πως θα δουλεύουν τα chips, με τι έχει να κάνουν και αν όντως ο Musk έχει επενδύσει στην Neuralink.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.