Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/xblog.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wp-last-modified/wp-last-modified.php on line 110

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/xblog.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wp-last-modified/wp-last-modified.php on line 111
Η Huawei αποκαλύπτει το Intelligent Phone με τεχνητή νοημοσύνη - XBLOG.GR
XBLOG logo @2x

Η Huawei αποκαλύπτει το Intelligent Phone με τεχνητή νοημοσύνη


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/xblog.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wp-last-modified/wp-last-modified.php on line 81

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/xblog.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wp-last-modified/wp-last-modified.php on line 82

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/xblog.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wp-last-modified/wp-last-modified.php on line 93

Τονίζοντας για ακόμη μια φορά τη δέσμευση της Huawei να υποστηρίξει την καινοτομία και τη συνεργασία με κορυφαίους συνεργάτες, για να μετασχηματίσει τον τρόπο που οι άνθρωποι βιώνουν τον κόσμο γύρω τους, ο CEO της Huawei, Richard Yu, απευθύνθηκε στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την ομιλία του, στο πλαίσιο της έκθεσης CES, στο Λας Βέγκας.

Ο Richard Yu μοιράστηκε επίσης το όραμα της Huawei για τα κινητά επόμενης γενιάς: το Intelligent Phone, μια συσκευή AI-powered (τεχνητής νοημοσύνης) που υπόσχεται να βελτιώσει κάθε κομμάτι της ζωής μας. Επιπλέον, ο κ. Yu ανακοίνωσε την πιο πρόσφατη συνεργασία της εταιρίας με τους ηγέτες της βιομηχανίας, την Amazon και την Google, και αποκάλυψε ότι το Huawei Mate 9 θα είναι πλέον διαθέσιμο στις ΗΠΑ. Επενδύοντας τόσο στα υλικά κατασκευής των συσκευών, όσο και στην καινοτομία του λογισμικού τους, το Mate 9 Pro και το Porsche Design Mate 9 θα είναι επίσης οι πρώτες συσκευές της Huawei που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία Daydream της Google.

Υποστηρίζοντας την καινοτομία με πάθος
Κατά την διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών η Huawei έχει αναδειχθεί ως μία από τις τρεις κορυφαίες μάρκες smartphone παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Richard Yu επεσήμανε τους τρεις πυλώνες της Ηuawei το πάθος, την συλλογική σοφία και την ουσιαστική καινοτομία, για να εξηγήσει την επιτυχία της εταιρείας. Μέσα στο 2016, η Huawei διένειμε περισσότερα από 139 εκατομμύρια smartphones, σημειώνοντας αύξηση 29% σε σχέση με το 2015. Σύμφωνα με την IPSOS, η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της έχει δει επίσης σταθερή αύξηση, καθώς ανέβηκε από 76% σε 81%, με 66,7% και 100% αύξηση στην άποψη και την προτίμηση των καταναλωτών παγκοσμίως.

Μέσα από τις συνεχείς επενδύσεις της στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, οι οποίες ξεπέρασαν τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, η Huawei θα ηγηθεί στην επόμενη εποχή της καινοτομίας για να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει την ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Huawei θα αξιοποιήσει τη συλλογική σοφία από τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου, τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας, για να βοηθήσει στην διαμόρφωση της νέας εποχής για την τεχνολογία καταναλωτικών προϊόντων.. Μάλιστα, προσφάτως η Huawei άνοιξε το νέο Max Berek Εργαστήριο Καινοτομίας σε συνεργασία με την Leica, έτσι ώστε να ενισχύσει την εταιρική της σχέση με τον παγκόσμιο ηγέτη στη φωτογραφία και απεικόνιση.

To έξυπνο τηλέφωνο για έναν έξυπνο κόσμο
Καθώς ο κόσμος απαιτεί πλέον την αδιάλειπτη ψηφιακή συνδεσιμότητα, η Huawei φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία μιας επαναστατικής εμπειρίας που θα φέρει τελικά το Intelligent Phone στη ζωή. Ο κ. Yu τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια νέα περίοδο εξέλιξης που πρόκειται να ξεδιπλωθεί – αρχικά ο υπολογιστής μας έδωσε μια πύλη για την πρόσβαση σε πληροφορίες, έπειτα ακολούθησε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το οποίο μας έδωσε την δυνατότητα να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου συνδέονται τα πάντα. Ο κ. Yu ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζούμε σε έναν «έξυπνο κόσμο» όπου οι συσκευές συνεχώς διαισθάνονται, λειτουργούν, και συλλέγουν δεδομένα σχετικά με το περιβάλλον μας.

Για να ευδοκιμήσουμε σε αυτό τον ευφυή κόσμο, η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα σημερινά smartphones μας προσφέρει ένα σημαντικό εμπρός και μας φέρνει πιο κοντά στην επόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας, τα Intelligent Phones. Τα AI-powered Intelligent Phones θα είναι σε θέση να προβλέπουν τις ανάγκες μας με νέες λειτουργίες που θα ταιριάζουν πραγματικά στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.

Προκειμένου να δημιουργηθεί το Intelligent Phone, o Richard Yu αναφέρθηκε στις ανάγκες του σχεδιασμού , αυτής της συσκευής η οποία θα μπορεί να μιμείται την ανθρώπινη ικανότητα να αλληλεπιδρά και να κατανοεί τον κόσμο γύρω της. Για παράδειγμα, το Intelligent Phone θα χρειαστεί προηγμένες οπτικές λειτουργίες για να βλέπει και να κατανοεί το περιβάλλον του. Επιπρόσθετα, θα χρειαστεί πιο έξυπνα και εξελιγμένα μικρόφωνα, μέσω των οποίων θα ακούει και θα προσδιορίζει τους διάφορους ήχους. Τέλος, θα διαθέτει περισσότερη ενέργεια και υψηλότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να επεξεργάζεταιτις τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που θα δέχεται.

Για να επιταχυνθεί η δημιουργία των Intelligent Phones, η Huawei εργάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας αισθητήρων, την μηχανική μάθηση, την διαχείριση δεδομένων και των chipset. Αγκαλιάζοντας τις νέες αυτές εξελίξεις, η Huawei πιστεύει ότι το Intelligent Phone θα ενοποιήσει την ψηφιακή και την ανθρώπινη νοημοσύνη για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

Ο κ. Yu συνέχισε, «Σήμερα οι άνθρωποι συνδέονται με τον ψηφιακό κόσμο, χρησιμοποιώντας τα smartphones τους. Στο μέλλον, το Intelligent Phone θα αλλάξει όλο αυτό το σκηνικό. Γιατί το Intelligent Phone θα είναι μια επέκταση του ποιοι είμαστε. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, που θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, και θα μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε απρόσκοπτα με τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο».

Συνεργασία με ηγέτες της βιομηχανίας
Κατά την ομιλία του, ο κ. Yu αποκάλυψε τις προσεχείς συνεργασίες-ορόσημο της Huawei με την Amazon και την Google. Τις χαρακτήρισε ως συνεργασίες που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων τεχνολογιών και εμπειριών.

Το Huawei Mate 9 Pro και το Huawei Porsche Design Mate 9 είναι οι πρώτες συσκευές της Huawei που υποστηρίζουν την λειτουργία Daydream της Google, η οποία προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα να εξερευνήσουν το εντυπωσιακό περιεχόμενο και τις εμπειρίες της εικονικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τον Amit Singh, τον Business & Operations Αντιπρόεδρο της Google για θέματα Εικονικής Πραγματικότητας, το 2017, εκτός από την προσθήκη υψηλής ποιότητας εικονικής πραγματικότητας στις συσκευές της Huawei μέσα από την λειτουργία Daydream, η Google και η Huawei θα συνεργαστούν για να προσφέρουν smartphones υψηλής ποιότητας, με αυξημένη αίσθηση της πραγματικότητας που θα διαθέτουν τεχνολογία εντοπισμού κίνησης, εκμάθηση περιοχής με την λειτουργία Project Tango και αντίληψη του βάθους.

Οι συνέργειες αυτές και η επέκταση του οικοσυστήματος των συνεργατών της Huawei παγκοσμίως, αποτελούν κομμάτι μιας στρατηγικής που θα οδηγήσει σε μια πιο πλούσια και πιο ουσιαστική ενσωμάτωση της καινοτομίας, η οποία με την πάροδο του χρόνου θα βοηθήσει στη διαμόρφωση των τεχνολογιών επόμενης γενιάς.

«Σήμερα εστιάζουμε στη γεφύρωση της καινοτομίας με την τεχνολογία, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα οραματιστών και να προσφέρουμε προϊόντα που βελτιώνουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους», είπε ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei. «Καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, είμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Είμαστε έτοιμοι να προσπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να βελτιώσουμε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας. Η δημιουργία του Intelligent Phone θα αποτελέσει την εξέλιξη στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας που θα παρέχει νοημοσύνη σε κάθε πτυχή της ζωής μας, εμπλουτίζοντας τον τρόπο που βιώνουμε τον κόσμο γύρω μας».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.