XBLOG logo @2x

Αφιερωμένο στην επέτειο της 25ης Μαρτίου το πρόγραμμα στο COSMOTE HISTORY HD

Αφιερωμένο στην ελληνική επανάσταση του 1821 είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD με 14 θεματικά ντοκιμαντέρ, που θα προβάλλονται την Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 10.00, έως τα μεσάνυχτα. Οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, επεισόδια από τη «Μηχανή του Χρόνου» για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τη Σφαγή της Χίου, αφιερώματα σε σπουδαίους πρωτεργάτες της Επανάστασης του ’21, όπως ο Γιάννης Μακρυγιάννης, τα ντοκιμαντέρ «Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821» και «1821: Ο ξεσηκωμός του γένους», αλλά και το ντοκιμαντέρ «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού: Βρίκιον ‘Άρης’», σε παραγωγή COSMOTE TV.

COSMOTE HISTORY Mixani tou Xronou 1821

Η σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων» «ακολουθεί» και αυτή την εβδομάδα την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτή τη φορά ως τα βάθη της Ανατολής, παρουσιάζοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά που εκείνος άφησε πίσω του. Το νέο επεισόδιο θα προβληθεί την Παρασκευή 22/3 στις 22.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο, ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος των Ελλήνων» προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00.

Με το τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος για τα νομίσματα επιστρέφει την Τετάρτη 27/3 στις 21.00, η σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Αποτυπώματα» με επίκεντρο την προέλευση, τη χρήση και τη διαδρομή ανά τους αιώνες στοιχείων της ελληνικής πολιτείας, όπως η σημαία, τα νομίσματα, οι σφραγίδες και τα γραμματόσημα. Στο επεισόδιο θα απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την πρώτη χρηματική μονάδα του ελληνικού κράτους, τη μεταπολεμική αναγέννηση της οικονομίας, αλλά και το πώς φτάσαμε ως το ευρώ. Η σειρά προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 16.00.

Τις ρίζες, το ιστορικό υπόβαθρο, την εξήγηση και τη σωστή χρήση των φράσεων «Mea culpa» και «Εκτός νυμφώνος» αποκαλύπτουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία» το Σάββατο 23/3 και την Κυριακή 24/3 στις 20.50, στο COSMOTE HISTORY HD.

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, επίσης, το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, που κάνει πρεμιέρα με μία αναδρομή στις μνήμες των πολέμων της δεκαετίας 1912-1922, με τη βοήθεια έγκριτων ακαδημαϊκών και συγγραφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Σάββατο 23/3, 21.00).

Τέλος, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Εθνική Βιβλιοθήκη», παρακολουθούμε την Κυριακή 24/3 στις 21.00, την πραγματοποίηση του οράματος για τη μετάβαση του θεσμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε μία νέα εποχή, με την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασής της και την τοποθέτηση των τεκμηρίων στο ΚΠΙΣΝ.

Τα επεισόδια των σειρών «Αποτυπώματα», «Ο κόσμος των Ελλήνων», «Φράσεις με ιστορία» και «19121922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.