Νέα σειρά για την ιστορία της Ελλάδας στη COSMOTE TV

Η σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων» επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD με μια αναδρομή στην «τιτανομαχία» Περσών και Ελλήνων στον Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα. Ο θρίαμβος των Ελλήνων, και ειδικά των Αθηναίων, ισχυροποίησε την περίοδο εκείνη ακόμα περισσότερο τη θέση της Αθήνας απέναντι στις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις-κράτη, με αποκορύφωμα τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, περίοδος κατά την οποία «άνθισε» η δημοκρατία, και η Αθήνα αποτέλεσε πνευματικό κέντρο όλης της Ελλάδας (Παρασκευή 1/3, 22.00).

Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο, ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική. Τα επεισόδια προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00.

COSMOTE TV HISTORY Apotipomata

Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD κάνει την Τετάρτη 6/3 στις 21.00 η νέα σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Αποτυπώματα». Με τη συμβολή αρχαιολόγων, ιστορικών, ακαδημαϊκών και ερευνητών, η σειρά παρουσιάζει την ιστορία χαρακτηριστικών συμβόλων του ελληνικού έθνους, όπως η σημαία, τα νομίσματα, οι σφραγίδες, τα γραμματόσημα και τα μετάλλια, κι αποκαλύπτει την αρχική τους μορφή και τη χρήση τους, πριν και μετά τη σύσταση του ελληνικού κράτους, αλλά και την εξέλιξή τους στο πέρασμα των αιώνων.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, παρουσιάζεται η εξέλιξη των σφραγίδων, από την  εμφάνισή τους στην αρχαία Ελλάδα έως την περίοδο του Καποδίστρια και του Όθωνα, καθώς και η χρήση τους, για τη διασφάλιση της ιδιοκτησίας και για θρησκευτικούς σκοπούς. Τα «Αποτυπώματα» θα προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 16.00.

COSMOTE TV HISTORY Apotipomata (3)

Το Σάββατο 2/3, στις 21.00 ξεχωρίζει επίσης, το νέο επεισόδιο της σειράς «19121922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, το οποίο «ρίχνει φως» στα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου και την πυρπόληση της Σμύρνης, καθώς και στη στάση που κράτησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις απέναντι στα γεγονότα.

Επίσης στο COSMOTE HISTORY HD αυτή την εβδομάδα, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αναλύουν τις φράσεις «Εύρηκα» και «Ασκός του Αιόλου» στα δύο νέα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Φράσεις με ιστορία», σε παραγωγή της COSMOTE TV, το Σάββατο 2/3 & την Κυριακή 3/3, αντίστοιχα (20.50).

COSMOTE TV HISTORY Apotipomata (4)

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζουν, επιπλέον, τα δύο νέα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Σπουδαίοι Μύθοι – Η Ιλιάδα», στα οποία συνεχίζεται η ιστορία του Τρωικού πολέμου, μέσα από την παρουσίαση της μονομαχίας Πάρη και Μενελάου (Τετάρτη 6/3, 22.00), καθώς και του τεχνάσματος της Ήρας που οδήγησε στον θάνατο του Πατρόκλου (Τετάρτη 6/3, 22.30).

Τέλος, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Εθνική Βιβλιοθήκη», οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε α’ προβολή το πρώτο επεισόδιο της νέας μίνι σειράς ντοκιμαντέρ του Κωνσταντή Φραγκόπουλου «Εθνική Βιβλιοθήκη: Το μέλλον της ιστορίας μας». Με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών και τη μοναδική αφήγηση της Λένας Παπαληγούρα, παρουσιάζονται η ιστορία και οι «θησαυροί» που κρύβει η Εθνική Βιβλιοθήκη και καταγράφεται το σύνθετο έργο που υλοποιήθηκε με σκοπό τη μεταφορά των συλλογών στο νέο κτίριο στο ΚΠΙΣΝ και τη μετάβαση του θεσμού σε μια νέα εποχή (Κυριακή 3/3, 21.00).

Τα επεισόδια των σειρών «Αποτυπώματα», «Ο κόσμος των Ελλήνων», «Φράσεις με ιστορία» και «19121922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.