XBLOG logo @2x

Η Aston Martin παρουσίασε concept ηλεκτρικό αμάξι πολυτελείας

Η Aston Martin αποκάλυψε στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το Lagonda Vision, το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Aston αποφάσισε να αναγεννήσει το όνομα Lagonda λέγοντας ότι θέλει να γίνει «η πρώτη μάρκα πολυτελείας μηδενικών εκπομπών.»

Το αμάξι επειδή δεν διαθέτει έναν V6 ή V8 κινητήρα που καταλαμβάνει χώρο έχει σχεδιαστεί για να είναι μικρότερο από άλλα μοντέλα. Στο εσωτερικό του, που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον David Snowdon, βρίσκουμε τέσσερις “μίνι πολυθρόνες” για τους τέσσερις επιβάτες που χωράει. Στο εσωτερικό υπάρχει επένδυση από ανθρακονήματα και κεραμικό, καθώς επίσης και από κασμίρι και μετάξι. Επιπλέον, οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω.

Aston Martin Lagonda Vision inside

Η Aston Martin θέλει να βάλει το Lagonda Vision σε παραγωγή το 2021 και θα το γεμίσει με τις τελευταίες τεχνολογίες στην αυτόνομη οδήγηση. Θα υπάρχει ένα τιμόνι, που θα μπορεί να αλλάζει πλευρά αναλόγως την χώρα που οδηγείτε, αλλά θα απομακρύνεται από τον οδηγό όταν οδηγάει μόνο του. Το αμάξι θα ανήκει στη τέταρτη κατηγορία των αυτόνομων οχημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να ασχολείται με κάτι άλλο για μεγάλες περιόδους. Μάλιστα, αν το επιθυμούν, οι θέσεις του οδηγού και των επιβατών θα γυρίζουν για να μπορούν να μιλάνε.

Το αμάξι θα έχει αυτονομία 643 χιλιομέτρων με μία φόρτιση και θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση όπως η νέα Porsche Mission E.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.